CSM a constatat că Drulă a încălcat independenţa procurorilor prin acuzaţiile la adresa DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu cu pricire la posibila încălcare a independenţei procurorilor după ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, a spus că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”.

158 afișări
Imaginea articolului CSM a constatat că Drulă a încălcat independenţa procurorilor prin acuzaţiile la adresa DNA

Drulă, luat în vizor de magisgtraţi

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în raport cu afirmaţiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupţie, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunităţii faţă de foşti membri ai Guvernului României”, transmite CSM într-un comunicat.

Astfel, marţi, Secţia pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în raport cu afirmaţiile formulate de Cărălin Drulă, preşedinte USR, în sensul că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar", fiind „un atac politic” al procurorilor anticorupţie.

„Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează şi a separaţiei puterilor în stat”, mai arată CSM,

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, la B1 TV, că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „cel mai mare malpraxis judiciar” pe care l-a văzut şi a precizat că dosarul reprezintă „un atac politic”. El a mai spus că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a dat, luni, aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foştilor miniştri ai Sănătăţii – Vlad Voiculescu (USR) şi Ioana Mihăilă (Reper), în dosarul achiziţiei de vaccinuri anti-Covid, a anunţat Admninistraţia Prezidenţială. DNA a cerut Senatului României ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu (PNL), în dosarul achiziţiei de vaccinuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csm,
drulă,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici