CSM a dotat 51 de camere de audiere pentru minori în cadrul instanţelor de judecată

Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul unui proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, a dotat 51 de camere de audiere pentru minori în cadrul instanţelor de judecată, „un pas important spre o justiţie mai adaptată nevoilor şi sensibilităţii minorilor”.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului CSM a dotat 51 de camere de audiere pentru minori în cadrul instanţelor de judecată

Sursa foto: Facebook

„Camerele de audiere pentru minori în instanţele de judecată din România reprezintă un aspect esenţial al protecţiei drepturilor copiilor implicaţi în proceduri judiciare. Aceste camere sunt special concepute pentru a asigura un mediu sigur şi prietenos pentru minori, fie că sunt martori sau părţi într-un proces”, anunţă CSM.

Potrivit unei postări pe Facebook, recent, Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul unui proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, a dotat 51 de camere de audiere pentru minori în cadrul instanţelor de judecată.

„Acestea sunt echipate astfel încât să minimizeze stresul şi anxietatea minorilor în timpul audierilor, oferindu-le un spaţiu în care se pot simţi confortabil şi în siguranţă. În plus, modificările recente la Codul de procedură penală din anul 2023 stabilesc reguli noi pentru audierea minorilor. De exemplu, minorii vătămaţi cu vârsta de până la 14 ani vor fi audiţi în prezenţa unuia dintre părinţi, a tutorelui sau a persoanei ori a reprezentantului instituţiei căreia îi este încredinţat minorul spre creştere şi educare, şi în prezenţa unui psiholog. Aceste iniţiative subliniază angajamentul de a respecta şi proteja drepturile copiilor în cadrul sistemului judiciar, fiind un pas important spre o justiţie mai adaptată nevoilor şi sensibilităţii minorilor”, arată CSM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici