CSM: Detaşarea lui Morar ca prim-adjunct al procurorului general nu este o prelungire a mandatului

Preşedintele CSM i-a comunicat premierului că detaşarea lui Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, începând din 2 aprilie, nu constituie o "prelungire" a mandatului interimar şi corespunde cerinţelor de legalitate, Ministerul Public având asigurată conducerea.

403 afișări
Imaginea articolului CSM: Detaşarea lui Morar ca prim-adjunct al procurorului general nu este o prelungire a mandatului

CSM: Detaşarea lui Morar ca prim-adjunct al procurorului general nu este o prelungire a mandatului

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, arată, într-o adresă transmisă miercuri premierului Victor Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, că prin Hotărârea nr. 81 din 25 martie, Secţia pentru procurori a hotărât detaşarea lui Daniel Morar de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, pentru o perioadă de şase luni, cu începere din 2 aprilie 2013, "această detaşare neconstituind o «prelungire» a mandatului interimar".

"Hotărârea nr. 81/2013 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pe care o anexăm, corespunde cerinţelor de legalitate şi oportunitate, produce efecte juridice, Ministerul Public având asigurată conducerea", a precizat preşedintele CSM.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a făcut numirile pentru procurorii şefi, deşi anunţase iniţial că vor fi făcute de noul ministru al Justiţiei, după ce a văzut poziţia lui Daniel Morar, care i-a spus că nici după 8 iunie nu vrea să plece de la Parchetul General.

"M-am uitat pe temeiul legal, lucrurile sunt clare: delegarea lui Morar a încetat, nu putea decât dacă dorea el să delege pe altcineva, dar nedorind să delege pe altcineva în funcţia de adjunct al procurorului general, printr-un artificiu juridic care nu există în lege şi care poate fi atactat de absolut oricine, discutând cu doamna Hăineală, l-a numit CSM, ceea ce nu se poate întâmpa din punct de vedere legal", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici