Cum arată declaraţia pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din localitate pe perioada stării de alertă

  • Starea de alertă se instituie pe teritoriul României, începând de vineri
  • Persoanele care vor ieşi din localitate, vor avea însă nevoie de o declaraţie pe propria răspundere.
  • În interiorul localităţii se poate circula fără declaraţie
112007 afișări
Imaginea articolului Cum arată declaraţia pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din localitate pe perioada stării de alertă

Cum arată declaraţia pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din localitate pe perioada stării de alertă

UPDATE: Declaraţia pe proprie răspundere pentru ieşirea din localitate a fost actualizată, la secţiunea „motive justificate” cu exemplul  „asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”

Românii care doresc să iasă din localitate pe perioada stării de alertă o vor putea face doar pentru urgenţe şi vor avea nevoie în continuare de o declaraţie pe propria răspundere.

Printre motivele pentru care se pot face deplasări în alte judeţe se numără: deplasare în interes profesional, inclusiv între locuinţă, gospodărie şi locul de desfăşurare a activităţii, deplasare în scop umanitar, voluntariat, deplasare pentru realizare de activităţi agricole, deplasare pentru comercializare de produse agroalimentare de către producători agricoli, deplasare pentru îngrijirea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasare pentru tratament, pentru îngrijirea unei rude, asistenţa persoanelor vârstnice, decesul unui membru în familie.

Descarcă de mai jos declaraţia pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara localităţii: 

 

Măsurile au fost anunţate cu doar 30 de minute înaintea expirării stării de urgenţă de pe teritoriul României.

Odată cu instaurarea stării de alertă, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasările în interiorul localităţilor. 

„Începând cu data de 15 mai este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de trei persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii. Nu mai trebuie declaraţii pentru acest lucru”, a anunţat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici