Cum arată în prezent şi cum vor arăta, după finalizare, spitalele Foişor şi Gomoiu - FOTO

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat, vineri, şantierele spitalelor Foişor şi Gomoiu, cele două edificii, care vor deveni cele mai moderne unităţi sanitare din Capitală, urmând să fie gata cel târziu la începutul anului 2016.

780 afișări
Imaginea articolului Cum arată în prezent şi cum vor arăta, după finalizare, spitalele Foişor şi Gomoiu - FOTO

Cum arată în prezent şi cum vor arăta spitalele Foişor şi Gomoiu (Imagine: Primăria generală)

În cazul Spitalului de Copii "Victor Gomoiu", chiar dacă lucrările au o întârziere de 75 de zile, constructorul a promis finalizarea la termenul stabilit, respectiv 21 de luni de la demararea lucrăilor, adică sfârşitul lui 2015, începutul lui 2016, potrivit municipalităţii.

Noua clădire a Spitalului "Gomoiu", de şase etaje, este construită în curtea actualei unităţi sanitare, aceasta funcţionând într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, respectiv într-o clădire de patrimoniu din 1927.

Odată cu ridicarea noii clădiri, numărul paturilor de la "Gomoiu" va creşte de la 159 la 278, iar spitalul va fi extins până la 19.260 de metri pătraţi - suprafaţa construită.

La Spitalul Foişor din sectorul 2, lucrările sunt mult mai avansate, fiind deja terminat un corp de clădire cu patru etaje, spre strada Pop de Băseşti.

Potrivit managerului unităţii sanitare, dr. Cristian Stoica, noua clădire va fi dată în folosinţă cel mai târziu în în februarie 2014.

"Proiectul vizează extinderea actualului Spital Foişor, prin dublarea capacităţii de funcţionare, a numărului de paturi, a clinicilor medicale, a secţiei de anestezie şi terapie intensivă", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Valoarea lucrărilor la cele două spitale, incluzând dotarea unităţilor cu echipamente şi mobilier de ultimă generaţie, este de 385.791.325,26 lei, respectiv 175.864.323,76 lei cu TVA pentru Spitalul Foişor şi 209.927.001,50 lei cu TVA pentru Spitalul "Gomoiu", costurile pentru noile unităţi fiind suportate integral de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici