Video Cum s-a mobilizat Poliţia de Paşte

  • Filtre ale Poliţiei sunt amplasate pe toate bulevardele principale din Bucureşti
  • Militarii şi poliţiştii locali supraveghează zonele în care ar putea apărea probleme
  • Forţele de ordine verifică dacă cei care circulă în această perioadă au într-adevăr o urgenţă
441 afișări
Poliţiştii şi militarii sunt obişnuiţi să facă sărbătorile în stradă. Anul acesta, parcă presiunea e şi mai mare. Trebuie să se asigure că toată lumea respectă restricţiile de circulaţie
 
„Peste 14.000 de poliţişti acţionează zilnic în această perioadă, în sistem integrat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de Poliţia Locală şi de Ministerul Apărării Naţionale”, a spus Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Inspectoratul General de Poliţie al Municipiului Bucureşti. 

Filtre de poliţie au fost organizate în mai multe zone din Capitală. 
 
Deşi ar vrea ca în această seară să fie acasă, alături de familii, poliţiştii ştiu că de ei depinde liniştea noastră.
 
„Anul ăsta avem o responsabilitate mai mare. Din cauza asta ne aflăm toţi în stradă, ca să păstrăm climatul de siguranţă şi ordine publică. Nu pot să zic că e uşor, dar e o meserie pe care eu mi-am ales-o. Îmi place ceea ce fac. Sunt devotat meseriei. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu pe stradă”, a declarat Cristian Kelcioi, agent şef adjunct. 

Acesta a vorbit şi despre zonele „problemă” din Capitală.

„Undeva în proximitatea Bulevardului Pieptănari avem o zonă rău famată a secţiei noastre - Zăbrăuţului. Acolo e concentrat un număr mare de persoane predispuse la comiterea faptelor antisociale”, a explicat el. 

De la instituirea stării de urgenţă, poliţiştii au fost mobilizaţi şi au supravegheat îndeaproape cartierele. Majoritatea sunt expuşi pericolului de infectare. Unii dintre ei au les să se izoleze de familie.  
 
„De când s-a instituit starea de urgenţă, eu am aplicat trei sancţiuni contravenţionale, iar acelea le-am dat după un avertisment verbal în prealabil. Nu mi-am văzut familia de aproape o lună de zile, de când a început această pandemie. Mama mea este bolnavă şi nu pot să risc să o infectez, având în vedere că iau contact zilnic cu destul de multe persoane”, a spus Adrian Ciortan, agent principal. 
 
Poliţiştii ştiu că anul acesta e unul de sacrificiu, din multe puncte de vedere. Sunt conştienţi însă că e un efort pe care trebuie să-l facem cu toţii, pentru a ieşi cu bine din această criză. Ce poţi să faci tu este să asculţi îndemnul lor.
 
Rămâneţi în casă!
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
politisti,
paste

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici