Cum să evitaţi aglomeraţia de Paşte. Ce rute ocolitoare recomandă Poliţia Rutieră

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor, în perioada sărbătorilor de Paşte, să circule pe rute alternative, pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1 şi pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, potrivit unui comunicat remis vineri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

217 afișări
Imaginea articolului Cum să evitaţi aglomeraţia de Paşte. Ce rute ocolitoare recomandă Poliţia Rutieră

Cum să evitaţi aglomeraţia de Paşte. Ce rute ocolitoare recomandă Poliţia Rutieră (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, pentru DN1, se recomandă folosirea rutelor:

DN 1A (Bucureşti – Buftea - Ploieşti – Braşov) şi

DN 71 (Bucureşti – Târgovişte – Pucioasa – Sinaia – Braşov).

Pentru autostrada Bucureşti – Piteşti, alternativa este DN 7 Bucureşti – Găieşti – Piteşti, iar în locul autostrăzii Bucureşti – Constanţa este recomandată ruta DN2 – DN 2A (Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Constanţa).

Poliţiştii anticipează trafic intens şi pe raza municipiilor, mai ales în zona marilor centre comerciale, ca urmare a deplasărilor ocazionate de aprovizionarea pentru zilele de sărbătoare.

Pentru fluidizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea accidentelor, Poliţia Rutieră va constitui, la nivel naţional, dispozitive care vor totaliza, în perioadele de maximă intensitate a traficului, peste 2.300 de poliţişti, care vor utiliza la întreaga capacitate aparatura de monitorizare a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Tot în perioada Paştelui, traficul rutier va fi supravegheat, pe cele mai aglomerate tronsoane de drum şi cu ajutorul elicopterelor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei se vor desfăşura acţiuni comune în colaborare cu poliţiile rutiere din Ungaria şi Bulgaria.

"În acest context, solicităm participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea lor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", se mai arată în comunicatul IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici