- Home
- Social
- SLATINA, (31.12.2018, 09:38)
- Laura Buciu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Cum sărbătoresc oltenii REVELIONUL: Mănâncă produse din carne de porc şi ocolesc puiul de teama sărăciei
Puiul este ocolit întotdeauna de gospodinele din judeţul Olt, atunci când prepară masa de Revelion, pentru că, spune tradiţia, cine mănâncă pui în noaptea dintre ani va fi sărac în anul ce vine. Peştele este preferat, căci cel care îl mănâncă va avea un an uşor.
514 afişări

Cum sărbătoresc oltenii REVELIONUL: Mănâncă produse din carne de porc şi ocolesc puiul de teama sărăciei
În noaptea de Revelion, aproape în niciun sat din Oltenia nu se mănâncă produse din carne de pui, spune Petra, o gospodină crescută în Coteana, din judeţul Olt.
„Pui în niciun caz nu mâncăm, pentru că din bătrâni se spune că cine mănâncă pui va scormoni ca găina, adică va fi sărac în anul care vine”, a spus femeia.
Deşi de mulţi ani trăieşte în oraş, toate produsele pe care le prepară păstrează tradiţia moştenită atunci când pregăteşte masa de Revelion. Toate sunt din carne de porc. Un lucru pe care l-a mai moştenit de la familia sa îl păstrează cu străşnicie: de la nicio mesă de Revelion nu îi lipseşte peştele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
-
Lukaşenko susţine că a dejucat o tentativă de „lovitură de stat” şi ”asasinare” împotriva sa şi a familiei sale. Doi arestaţi: un politolog şi un avocat
-
Rezultate LOTO duminică, 18 aprilie. Numerele câştigătoare la Joker, Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Noroc, Super Noroc şi Noroc Plus
-
Doi poliţişti reţinuţi la Piteşti, în cazul bărbatului decedat după intervenţia brutală a Poliţiei
„Cine mănâncă peşte în noaptea de Revelion va merge prin viaţă în noul an precum peştele prin apă, adică îi va fi uşor. În rest, ne bucurăm că nu a ajuns pesta la noi şi că putem mânca produsele din carne de porc crescut la ţară, care are alt gust faţă de cel cumpărat”, a mai spus Petra.
De pe masa de Revelion a oltenilor nu lipseşte caltaboşul, cârnatul din carne de porc şi vită, sarmalele, toba şi pâinea făcută în cuptorul cu lemne.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe