Video Cum se va desfăşura Bacalaureatul anul acesta

  • Într-o sală de clasă vor fi cel mult 10 elevi, la doi metri distanţă unul de altul
  • Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în şcoală
  • Mulţi elevi simt că nu sunt pregătiţi pentru bacalaureat: cursurile online nu prea îi ajută
827 afișări

Andreea Burnar - corespondent Mediafax: Un examen, aici mă refer atât la Bacalaureat cât şi la Evaluarea Naţională, se va desfăşura cam aşa. O clasă cu 30 de elevi va fi împărţită în 3, adică vor fi maximum 10 elevi într-o clasa, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Andreea Burnar - corespondent Mediafax: Elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius şi vor fi obligati sa poarte masca în timpul examenelor.

Şi îţi mai spun ceva. În fiecare sală de clasă prezenţa unui cadru medical este obligatorie. Dincolo de măsurile de siguranţă, elevii de clasa a 12-a au mari emoţii cu o lună înaintea examenului.

Elevă: Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditaţiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac.  Sunt şi alţii care se chinuie şi nu pricep, nu înţeleg. Va fi o rată de promovare mică, zici? Da. Mai mică decât anul trecut.

Aproape 120.000 de elevi intră în focurile bacalaureatului luna viitoare, deşi mai mulţi profesori şi elevi au cerut anularea examenului, din cauza epidemiei de coronavirus. 

Probele:

22 iunie - limba română

23 iunie - limba maternă

24 iunie - proba obligatorie de profil 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici