Cum vor deputaţii să încurajeze natalitatea - VIDEO

De teamă că România va avea într-un viitor apropiat o populaţie îmbătrânită şi redusă, câţiva parlamentari au propus o lege care să sprijine financiar cuplurile să aibă mai mulţi copii. Multe familii nu mai curajul să se gândească la doi sau trei urmaşi pentru că nu au bani. Pe de altă parte, suntem tot mai puţini, aşa cum au arătat şi datele recensământului. Peste 40 de ani nu vom mai avea forţă de muncă şi nici cine să ne platească pensiile.

855 afișări
Imaginea articolului Cum vor deputaţii să încurajeze natalitatea - VIDEO

Cum vor deputaţii să încurajeze natalitatea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

La ritmul în care se nasc copii în prezent, până în 2050 România va ajunge la o populaţie îmbătrânită de aproximativ 18 milioane. Ca să-i motiveze pe tineri să devină părinţi, un deputat s-a gândit să le dea bani în plus la salariu.

"M-am gândit că reducerea contribuţiilor pentru ajutoare sociale pentru cei care doresc să-şi întemeieze o famile ar fi o soluţie pentru încurajarea natalitaţii şi reducerea graduală a contribuţiilor sociale pentru cei care au în ingrijire doi sau mai mulţi copii", explică deputatul PDL, Raluca Turcan, iniţiatorul legii.

Legea prevede că, în primii 5 ani după căsătorie, tinerii iau mai mulţi bani prin reducerea cu 5 procente a contribuţiilor sociale. La un salariu de o mie de lei net, asta ar însemna un plus de 60 de lei.


Mai multi bani pentru femeile care fac copii. Cum vor deputatii sa incurajeze natalitatea VIDEO pe www.incont.ro

Citeşte mai multe despre cum vor deputaţii să încurajeze natalitatea pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici