Curăţarea zăpezii se va face mai repede. În cât timp vor trebui firmele să deszăpezească drumurile

Firmele de deszăpezire vor avea un interval mai scurt de intervenţie pentru curăţarea drumurilor de zăpadă, iar numărul utilajelor va fi redus cu peste 20%, potrivit unui ordin aprobat marţi de ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

776 afișări
Imaginea articolului Curăţarea zăpezii se va face mai repede. În cât timp vor trebui firmele să deszăpezească drumurile

Curăţarea zăpezii se va face mai repede. În cât timp vor trebui firmele să deszăpezească drumurile (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Au fost introduse precizări şi modificări privind structura planului operativ de acţiune pe timpul iernii, structura formaţiei de utilaje şi echipamentele corespunzătoare nivelurilor de intervenţie prin reducerea numărului utilajelor cu peste 20%, aprovizionarea cu materiale antiderapante şi chimice (granulozitate, cantităţi, termene de aprovizionare etc.) şi caracteristici generale şi intervale de timp maxim necesare pentru fiecare nivel de intervenţie pe drumuri", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

În funcţie de nivelul de intervenţie, deszăpezirea a cel puţin unei benzi de circulaţie va varia între 8 şi 16 ore după încetarea viscolului (faţă de un interval de 10-48 de ore), iar pentru curăţarea drumul de zăpadă firmele vor avea la dispoziţie între două şi patru zile (jumătate faţă de nivelul anterior cuprins între patru zile şi o săptămână).

Deszăpezirea unui drum la primul nivel de intervenţie pe minimum o bandă de circulaţie se va face la 8 ore după încetarea viscolului, cu 2 ore mai puţin faţă de intervalul prevăzut anterior, iar curăţarea zăpezii de pe platforma drumului de nivel de intervenţie 1 se va face în maxim două zile, şi nu în patru zile.

Totodată, utilajele de deszăpezire vor avea echipamente de mare eficienţă, cum ar fi lamă de mari dimensiuni pentru zăpadă, plug universal cu geometrie variabilă sau turbofreză de mare capacitate.

Varianta revizuită a normativului va fi inclusă şi în documentaţia de licitaţie pentru întreţinerea mutianuală de vară şi iarnă în perioada 2012-2014 la cele şapte direcţii regionale de drumuri şi poduri din cadrul Companiei de Drumuri.

Ordinul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici