Curg amenzile de la ANPC. Domeniile penalizate: turismul şi serviciile alimentare

Comandamentul de Iarnă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei în doar 10 zile.

153 afișări
Imaginea articolului Curg amenzile de la ANPC. Domeniile penalizate: turismul şi serviciile alimentare

Curg amenzile de la ANPC. Domeniile penalizate: turismul şi serviciile alimentare

Comandamentul de iarnă 2021 al ANPC, creat pentru a preveni şi combate practicile care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor aflaţi în vacanţă, în staţiunile din România, în perioada sărbătorilor de iarnă, a făcut raportul final al misiunii sale din acest an.

În doar 10 zile au fost verificaţi 543 de operatori economici din domeniul turismului, bunurilor şi serviciilor alimentare.

În urma acţiunilor de control întrerpinse, comisarii ANPC au aplicat 398 amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 2,8 milioane lei, 310 avertismente, 55 măsuri de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor şi au făcut o propunere de suspendare a activităţii până la 6 luni.

Cele mai întâlnite abateri sunt produsele expirate, lipsa igienei şi problemele legate de documente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
amenzi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici