Curtea Constituţională respinge sesizarea lui Traian Băsescu privind Legea privind certificatele verzi

Curtea Constituţională a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte neconstituţionalizatea Legii privind certificatele verzi, decizia fiind luată în unanimitate, a declarat preşedintele CC, Augustin Zegrean.

452 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională respinge sesizarea lui Traian Băsescu privind Legea privind certificatele verzi

CC respinge sesizarea lui Traian Băsescu privind Legea privind certificatele verzi

Judecătorii CC au constatat, în unanimitate, că este inadmisibilă contestaţia şefului statului privind legea certificatelor verzi, întrucât faptul că Guvernul nu a notificat Comisia Europeană înaintea adoptării actului normativ nu are efecte de natură constituţională.

Zegrean a precizat că norma respectivă nu are rang constituţional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 13 martie, că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică.

"Pentru a lămuri lucrurile, am promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi şi aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energie electrică. Cred că este şi un deziderat al populaţiei, după declaraţiile Guvernului", a spus Băsescu.

"Am decis, pentru a elimina preşedintele din disputele sindicale, să promulg Legea de aprobare a OUG, deşi nu are avizul de la Comisia Europeană, cum ne cere Tratatul de aderare. Pot fi consecinţe, odată cu sosirea avizului, dar consider că Guvernul şi-a asumat responsabilitatea de a repara consecinţele unui aviz care nu ar agrea conţinutul OUG", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că nu s-a grăbit cu promulgarea legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă pentru certificatele verzi, dar că "a vrut să închidă o zonă de demagogie".

Despre sesizarea de neconstituţionalitate trimisă Curţii Constituţionale, şeful statului a spus: "Va merge juristul şi vom vedea care e procedura, să o închidem la Curte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici