Curtea de Apel Bucureşti menţine interdicţia de a părăsi ţara impusă lui Sorin Blejnar

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, să menţină interdicţia de a părăsi ţara impusă de procurorii anticorupţie fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro.

154 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti menţine interdicţia de a părăsi ţara impusă lui Sorin Blejnar

Curtea de Apel Bucureşti menţine interdicţia de a părăsi ţara impusă lui Sorin Blejnar (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl cercetază pe Blejnar pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt acuzaţi, printre alţii, fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă.

În 17 iulie, procurorii i-au adus lui Blejnar la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus în cazul lui măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Fostul şef al ANAF a contestat interdicţia, însă magistraţii CAB au decis, luni, menţinerea acesteia.

Sorin Blejnar a declarat, la ieşirea din sala de judecată de la CAB, că nu are nicio legătură cu acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. El a mai spus că nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii anticorupţie că ar fi păgubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Blejnar a susţinut că este nevinovat de toate acuzaţiile aduse, precizând că nu doreşte să plece din ţară în perioada vacanţei. El a adăugat că plângerea sa împotriva ordonanţei de interdicţie a fost făcută "din principiu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici