CUTREMUR de 3,4 grade pe scara Richter în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 3.49, în zona Vrancea. Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului au declarat pentru MEDIAFAX că seismul cu magnitudinea de 3,4 grade s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri şi a avut intensitatea I în zona epicentrală.

2735 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 3,4 grade pe scara Richter în zona Vrancea

CUTREMUR de 3,4 grade pe scara Richter în zona Vrancea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti, Focşani, Adjud, Tecuci şi Oneşti.

În 6 octombrie, tot în zona Vrancea, s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

În 15 octombrie, la ora 22.33, în Vrancea s-a produs un cutremur de 4,7 grade.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici