Cutremur la Napoli. Este cel mai mare in ultimele aproape patru decenii

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 a lovit miercuri dimineaţă un câmp vulcanic de lângă Napoli, cel mai mare din ultimele aproape patru decenii, dar autorităţile italiene au declarat că se pare să nu fi provocat pagube, potrivit Reuters.

5473 afișări
Imaginea articolului Cutremur la Napoli. Este cel mai mare in ultimele aproape patru decenii

Cutremur la Napoli. Este cel mai mare in ultimele aproape patru decenii

Cutremurul, care face parte din cele peste 60 de evenimente seismice înregistrate de la începutul zilei de marţi, a avut loc la ora 3:35 a.m. (0135 GMT), a declarat Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV).

Acesta „a fost resimţit de populaţie, dar, potrivit primelor verificări, nu au fost raportate pagube până în prezent”, a precizat într-un comunicat agenţia italiană de protecţie civilă.

Câmpurile Flegrae reprezintă o zonă de cratere vulcanice de la periferia vestică a oraşului Napoli, care este monitorizată în permanenţă pentru riscul de cutremure sau erupţii vulcanice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici