Cutremurul din Maroc a distrus clădiri istorice din Marrakech

Cutremurul devastator din Maroc a distrus mai multe clădiri vechi de secole din cartierul istoric al oraşului Marrakech.

996 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Maroc a distrus clădiri istorice din Marrakech

Cutremurul din Maroc a distrus clădiri istorice din Marrakech

O mică moschee situată în inima cartierului istoric al oraşului era un loc de rugăciune preţuit de sutele de comercianţi care lucrau în piaţa aglomerată din apropiere. Moscheea, situată în colţul faimoasei pieţe Jemaa el-Fna, avea un turn împodobit cu decoraţiuni în formă de triunghiuri albe. Avesta s-a prăbuşit aproape în întregime în urma cutremurului puternic care a lovit zona în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit CNN.

Cartierul Medina din Marrakech, sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO, a fost lovit de cutremurul cu magnitudinea de 6,8, cel mai mare din ultimii 120 de ani.

Cartierul Medina datează de secole şi este înconjurat de ziduri construite din gresie roşie. Părţi mari din aceste ziduri construite pentru apărare au fost deteriorate în urma cutremurului. Secţiuni lungi au fisuri adânci, iar unele părţi s-au prăbuşit.

Multe dintre clădirile vechi din interiorul cartierului au fost avariate, iar unele s-au prăbuşit în întregime

În afara Marrakeshului, impactul cutremurului este încă în curs de evaluare. Potrivit unor imagini, Moscheea Tinmal din secolul al XII-lea din munţii Atlasului Înalt a fost grav avariată.

Totuşi, alte clădiri din zonă par să fi scăpat aproape nevătămate. Moscheea Kutubiyya a rămas intactă deşi s-a clatinat violent în timpul cutremurului. De asemenea, în zonele moderne ale Marakkech-ului, cutremurul nu a lăsat foarte multe urme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cutremur,
maroc,
clădiri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici