Dacian Cioloş, soluţie pentru cozile de la frontieră: România să intre în Spaţiul Schengen

  • Liderul USR, Dacian Cioloş, propune ca soluţie pentru evitarea cozilor de la frontieră intrarea României în Spaţiul Schengen.
  • Aderarea se poate produce doar prin voinţă politică dacă se face ordine în justiţie, mai spune Cioloş.
2719 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, soluţie pentru cozile de la frontieră: România să intre în Spaţiul Schengen

Dacian Cioloş, soluţie pentru cozile de la frontieră: România să intre în Spaţiul Schengen

Liderul USR susţine că aderarea la Spaţiul Schengen reprezintă soluţia pentru a evita problemele de la forntiere.

„Sute de mii de românii aşteaptă cu orele la graniţa de vest, să poată intra în ţară. O situaţie care se repetă în fiecare an de sărbători. Soluţia e totuşi limpede: Vrem să circulăm liber în Europa? România trebuie să devină stat membru al Spaţiului Schengen”, a scris Cioloş pe Facebook.

Dacian Cioloş mai spune că integrarea se face doar în anumite condiţii şi consideră că partidele de la guvernare sunt vinovate de întârzierile din procesul de aderare.

„Vrem ca România să fie în Spaţiul Schengen, în rând cu celelalte state europene, unde nu te opreşte nimeni la graniţă? Trebuie să punem ordine în justiţie, să luptăm pe bune împotriva corupţiei, a traficului de bunuri şi de persoane. PSD, PNL şi UDMR şi liderii lor sunt principalii responsabili pentru faptul că românii nu se bucură nici azi, la aproape 15 ani (!) de la aderarea la Uniunea Europeană, de libertatea deplină de circulaţie pe teritoriul acesteia, la fel ca spaniolii, italienii, francezii, polonezii, cehii, maghiarii şi toţi ceilalţi care sunt în Spaţiul Schengen”, a mai arătat Dacian Cioloş.

Liderul USR mai crede că partenerii din coaliţia de guvernare trebuie să desfiinţeze SIIJ, până cel târziu în ianuarie, astfel încât România să fie acceptată în Schengen în primăvară, odată cu Croaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici