Dan Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, ridicat de DIICOT pentru proxenetism

Dan Constantin Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, împreună cu un complice, a fost ridicat de DIICOT pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

1681 afișări
Imaginea articolului Dan Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, ridicat de DIICOT pentru proxenetism

Dan Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, ridicat de DIICOT pentru proxenetism (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, prevăzute de articolele 12 şi 13 din Legea 678/2001", informează, joi, Biroul de presă al DIICOT.

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), lider al grupării, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă (40 de ani) şi Claudiu Ciucă (35 de ani), "au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei".

Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze.

"Victimele erau alese cu predilecţie din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentându-se drept o persoană influentă în acest domeniu", precizează anchetatorii.

Pentru a menţine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi pretindea că are calitatea de preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa".

La sediul DIICOT au fost aduse în vederea audierii zece persoane faţă de care, după audieri, vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI şi DOS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici