Dăncilă: Peste două săptămâni voi face public rezultatul controlului efectuat la Complexul Energetic Oltenia/ Problemele identificate de premier

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Târgu Jiu, că peste două săptămâni va fi publicat raportul Corpului de Control al Guvernului, după controlul la Complexul Energetic Oltenia. Primul ministru a identificat şi principalele probleme ale CEO.

789 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Peste două săptămâni voi face public rezultatul controlului efectuat la Complexul Energetic Oltenia/ Problemele identificate de premier

Dăncilă: Peste două săptămâni voi face public rezultatul controlului efectuat la Complexul Energetic Oltenia/ Probleme identificate de premier

„Corpul de Control al primului ministru a efectuat un control la Complexul Energetic Oltenia, peste două săptămâni am rezultatele controlului şi îl voi face public", a spus premierul Viorica Dăncilă, după o vizită la Complexul Energetic Oltenia.

Aceasta a vrut să vadă realizările, dar şi situaţia actuală a complexului.

„Am vrut să ascult provocările la care trebuie să răspundă Complexul Energetic Oltenia, provocări la care Guvernul României vrea să fie o soluţie. Am discutat cu conducerea Complexului, cu liderii de sindicat, am ascultat opinia fiecăruia, am identificat principalele două probleme, acestea sunt legate de certificatele de CO2, o altă problemă este legată de investiţii, o altă problemă este legată de faptul că media de vârstă este de 50 de ani şi că trebuie să aducem tineri care să ducă mai departe acest specific. Am discutat despre învăţământul dual, unde Complexul Energetic Oltenia este implicat, dar şi de pregătirea tinerilor în şcoli profesionale, care cred eu că reprezintă o soluţie pentru a putea continua activitatea în Complexul Energetic Oltenia”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că Ministerul Energiei trebuie să ia legătura cu viitorul comisar european pentru energie, astfel încât să fie găsite pârghii care să compenseze financiar costurile foarte ridicate a certificatelor de CO2.

În acelaşi timp, Dăncilă şi-a exprimat convingerea că europarlamentarii vor ridica problema certificatelor de CO2 şi pe amendamentele pe care le vor depune în cadrul Comisiei pe Energie, astfle încât să poată fi atenuat costul „într-adevăr foarte ridicat al certificatelor de CO2”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici