Daniel Uţă le-a spus anchetatorilor că l-a confundat pe poliţistul lovit cu o altă persoană

Daniel Uţă, arestat după ce a agresat, într-un local din Târgovişte, un poliţist de la IPJ Dâmboviţa, le-a spus anchetatorilor că l-a confundat pe acesta cu o altă persoană şi că l-a lovit în cap cu un pahar, şi nu cu o sticlă, a declarat, marţi, şeful Parchetului Tribunalului Dâmboviţa.

210 afișări
Imaginea articolului Daniel Uţă le-a spus anchetatorilor că l-a confundat pe poliţistul lovit cu o altă persoană

Daniel Uţă le-a spus anchetatorilor că l-a confundat pe poliţistul lovit cu o altă persoană (Imagine: Mediafax Foto)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Tudose, a afirmat, marţi, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că Uţă le-a declarat anchetatorilor că l-a lovit în cap pe poliţist cu un pahar întrucât l-a confundat cu o altă persoană cu care era în conflict.

"Inculpatul a declarat că l-a confundat pe poliţist cu o altă persoană şi că l-a lovit cu un pahar în cap", a precizat Mihai Tudose.

Procurorul de caz Camelia Matei a declarat că deocamdată nu se poate spune dacă martorii care erau în toaletă sunt membri ai clanului "Ghenosu" şi că trebuie administrate probe care să demonstreze că victima a fost atrasă în bar de acele persoane şi că nu s-a aflat în toaletă întâmplător.

"Despre martorii care se aflau în toaletă nu putem spune dacă sunt membri ai găştii lui Ghenosu…Rămâne să administrăm probe care să demonstreze că victima a fost atrasă în bar de acele persoane, şi nu s-a aflat în toaletă întâmplător. Daniel Uţă a spus că a ajuns în baie întâmplător şi că l-a confundat pe poliţist cu o persoană cu care se afla în relaţie conflictuală şi atunci a acţionat ca atare", a declarat procurorul de caz Camelia Matei.

În ceea ce priveşte camerele video de supraveghere ale barului, comisarul Safta Petre, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dâmboviţa, a declarat că acestea fuseseră montate doar cu aproximativ 24 de ore înainte, mai mult de probă, şi nu funcţionau în momentul incidentului.

"Camerele video au fost montate vineri, cu o zi înainte, şi mai mult de probă, toaleta barului nu era supravegheată video. Poliţistul i-a făcut dosar lui Uţă după de acesta a fost găsit într-un club Daso Cado cu un cuţit asupra lui, iar cercetările în acest caz sunt încă în desfăşurare. Sperăm ca colegul nostru să îşi capete sănătatea şi să vină cât mai repede în jurul nostru. Prin ceea ce au făcut nu ne vor speria, ba din contră îi vom pune la punct. Sper să primească pedeapsa pe care o merită. Colegul nostru, având în vedere că a intrat în poliţie la o vârstă fragedă, la 20 de ani, pot să afirm cu toată convingerea că era un poliţist deosebit, executa ceea ce i se spunea şi a dat tot timpul dovadă de pasiune. Nu-i pot reproşa nimic", a mai declarat comisarul Safta Petre.

Conform anchetatorilor, este posibil ca în următoarele zile în acest caz să fie audiate şi alte persoane care au asistat la incidentul petrecut în local.

Daniel Uţă, reţinut luni dimineaţă după ce a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, un poliţist de la IPJ Dâmboviţa, care în urma incidentului a ajuns în comă la spital, a fost arestat preventiv de Tribunalul Dâmboviţa, în cursul după-amiezii de luni, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

Potrivit anchetatorilor, Daniel Uţă a făcut recurs la măsura arestării preventive, care se va judecat, în cursul zilei de vineri, la Curtea de Apel Ploieşti.

Daniel Uţă, zis "Danezu", a fost reţinut, luni dimineaţă, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore emisă de către procurorii Parchetul Tribunalului Dâmboviţa. Iniţial, el nu şi-a recunoscut fapta. Ulterior, avocatul acestuia a declarat că tânărul a recunoscut fapta comisă, dar a spus că nu a lovit cu premeditare.

"A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie ca poliţistul e în stare foarte gravă şi ne rugăm să fie bine, ne dorim să fie bine. Este o nenorocire, este vorba de despre viaţa a doi tineri - unul care se zbate între viaţă şi moarte şi celălalt care şi-a distrus viaţa, probabil", declara avocatul Beatrice Dan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici