Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost arestat preventiv

Daniel Uţă, reţinut după ce a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, un poliţist de la IPJ Dâmboviţa, care în urma incidentului a ajuns în comă la spital, a fost arestat preventiv de Tribunalul Dâmboviţa, luni după-amiază, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

164 afișări
Imaginea articolului Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost arestat preventiv

Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost arestat preventiv

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dâmboviţa, decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti.

Tânărul urmează să fie dus în arestul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa.

Daniel Uţă, zis "Danezu", a fost reţinut, luni dimineaţă, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore emisă de către procurorii Parchetul Tribunalului Dâmboviţa. Iniţial, el nu şi-a recunoscut fapta.

Ulterior, avocatul acestuia a declarat că tânărul a recunoscut fapta comisă, dar a spus că nu a lovit cu premeditare.

"A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie ca poliţistul e în stare foarte gravă şi ne rugăm să fie bine, ne dorim să fie bine. Este o nenorocire, este vorba de despre viaţa a doi tineri - unul care se zbate între viaţă şi moarte şi celălalt care şi-a distrus viaţa, probabil", declara avocatul Beatrice Dan.

George Daniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu", este acuzat că în noaptea de sâmbătă spre duminică l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Daniel Uţă a fost prins, duminică seară, într-un apartament din Bucureşti, în urma unei descinderi a poliţiştilor de la Investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPI şi SRI. În apartament a mai fost găsit un bărbat, Dragoş Băncilă, care a fost ridicat de poliţişti. Acesta, împreună cu fata în apartamentul căreia au fost găsiţi cei doi, a fost dus, în noaptea de duminică spre luni, la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

Lui Uţă i s-a făcut rău în timp ce era transportat spre Târgovişte, pentru audieri, astfel că a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală pentru o evaluare medicală.

Potrivit unor surse judiciare, lui Uţă i s-a făcut rău la ieşirea din Chitila, şi, pentru că îi crescuse pulsul foarte tare, a fost chemată o ambulanţă care l-a adus la Spitalul Floreasca. Conform surselor citate, lui Daniel Uţă i s-ar fi făcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice. El a ajuns, luni dimineaţă, în Târgovişte, unde a fost dus la audieri.

În urma incidentului, poliţistul Codruţ Oprea a fost dus în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost operat pentru un hematom cerebral, starea lui fiind în continuare foarte gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici