Date oficiale: Aproape 9.000 de persoane locuiesc în clădirile risc I

Gabriela Firea a declarat că în urma unui recensământ s-a stabilit că în clădirile cu risc seismic categoria I din Capitală locuiesc aproape 9.000 de persoane. Precizările vin în contextul în care luni se împlinesc 42 de ani de la marele cutremur din 1977.

186 afișări
Imaginea articolului Date oficiale: Aproape 9.000 de persoane locuiesc în clădirile risc I

Date oficiale: Aproape 9.000 de persoane locuiesc în clădirile risc I

„Până în anul 2020, vom interveni în toate cele 349 de clădiri cu risc seismic grad I. Deja într-un an şi câteva luni am intrat cu activitate de punere în siguranţă şi consolidare în jumătate dintre acestea. Am realizat pentru prima dată un recensământ al persoanelor care locuiesc în aceste imobile cu risc seismic categoria I, respectiv 8.993 de persoane locuiesc în acest imobile, deci aproape 9.000 de persoane”, a declarat, luni, primarul general Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Precizările vin în contextul în care luni se împlinesc 42 de ani de la marele cutremur din 1977.

Potrivit Gabrielei Firea, până în prezent au fost consolidate două clădiri, pe Strada Blănari nr. 10 şi Strada Spătarului nr. 36

„În ceea ce priveşte monumentele istorice şi expropierile care ar trebui să fie făcute în această perioadă, sunt în elaborare documentaţiile pentru expropierea a 21 de imobile monument istoric. În ceea ce priveşte faţadele unor clădiri afectate care pot constitui un pericol public, până acum au fost identificate şi inventariate toate imobilele cu probleme la faţadă situate în zonele stabilite prin regulament că ar fi prioritare”, a mai declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici