Daunele primite de o vasluiancă, după ce a devenit dependentă de picături nazale în urma unui accident

O femeie din Vaslui a obţinut daune de 20.000 de lei după ce a fost rănită într-un accident când era în autobuz, iar şoferul a frânat brusc. Vasluianca a devenit dependentă de picăturile nazale, iar soţul acesteia şi-a luat concediu să îngrijească familia.

2324 afișări
Imaginea articolului Daunele primite de o vasluiancă, după ce a devenit dependentă de picături nazale în urma unui accident

Sursa: Profimedia Images

Accidentul a avut loc în mai 2016. Femeia era într-un autobuz din Vaslui, iar şoferul a frânat brusc pentru a da prioritate de trecere unui pieton.

Femeia era pe scaun, însă chiar şi aşa, potrivit motivării, „a fost proiectată în scaunul amplasat înaintea sa, lovindu-se cu faţa de cadrul metalic al scaunului, suferind astfel leziuni care au necesitat un număr de 13-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare".

Din cauza loviturilor de la faţă, femeia nu a mai putut purta ochelari de vedere, ceea ce i-a creat dificultăţi la serviciu şi în viaţa de zi cu zi.

În motivarea instanţei se arată că femeia a lipsit de la serviciu o lună, cât s-a recuperat, că avea tulburări de concentrare şi că a devenit dependentă de picături nazale, pentru că altfel nu putea respira. Pentru că nu putea să se descurce singură, soţul femeii a fost nevoit să îşi ia concediu pentru a avea grijă de ea şi de familie.

Femeia a cerut initial daune de 50.000 lei. În plângere, femeia susţinea că şoferul avea viteză peste limita legală, altfel având loc accidentul. Acest lucru a fost dovedit şi în sala de judecată.

La rândul său, şoferul a susţinut în instanţă că „pretenţiile reclamantei sunt nejustificate, aceasta urmărind o îmbogăţire fără just temei, cu atât mai mult cu cât, în urma accidentului produs, a fost formulată şi o plângere penală de către reclamantă, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, soluţia organelor de urmărire penală fiind aceea de clasare", se arată în motivarea magistraţilor de la Judecătoria Vaslui, instanţă care a dat prima decizie în acest dosar, în primăvara anului trecut.

Pentru că şoferul era în timpul serviciului, iar compania de transport public din Vaslui avea asigurare, compania de asigurări a fost cea care a trebuit să plătească daunele decise de instanţă.

Magistraţii au stabilit că suma cerută de femeie este excesivă în raport cu numărul de îngrijiri medicale de care a avut nevoie, dar şi că şoferul a condus cu viteză mare.

În final, magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis ca femeia să primească 20.000 de lei daune morale, decizia fiind definitivă.

Compania de asigurări care a fost obligată de instanţă să plătească daunele a contestat decizia, însă magistraţii Tribunalui Vaslui nu au admis cererea firmei, păstrând decizia magistraţilor de la Judecătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici