Video David: Achiziţia din 2006 a Loganurilor, angajată de Blaga, Ager Leasing avea probleme

Ministrul de Interne, liberalul Cristian David, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că procedura de achiziţie a autospecialelor pentru Poliţie a fost angajată de predecesorul său, democratul Vasile Blaga, deşi firma Ager Leasing era cercetată pentru restituiri ilegale de TVA.

77 afișări

Reporter: Aţi mai dori încă un mandat ca ministru de Interne?

Cristian David: Cred că pentru orice om politic continuarea proiectelor pe care le-a început este un obiectiv. În consecinţă, dată fiind perspectiva aderării României la spaţiul Schengen, a procesului de reformă atât în administraţie, cât şi în structurile de ordine şi siguranţă publică, îmi deschide această perspectivă de a dori să continui ceea ce am început şi cred că sunt multe proiecte pe care le-am început aici şi pe care, evident, mi-aş dori să le duc la bun sfârşit.

N-aş vrea să nu subliniez faptul că am fost cel care a semnat pentru adrearea României la spaţiul Schengen acordul cu Uniunea Europeană. Acest acord prevede ca România să intre în spaţiul Schengen în anul 2011. Procesul este unul lung, este un proces riguros, din punct de vedere al normelor şi exigenţelor pe care Uniunea Europeană le impune României. Ne-am angajat în acest proces, am reorganizat şi restructurat ministerul pentru a putea oferi o structură viabilă, care să monitorizeze şi să coordoneze pregătirea României pentru aderarea la spaţiul Schengen. Tocmai de aceea în acest proces în derulare e nevoie de continuitate.

Rep.: Vineri la ora 0.00 începe campania electorală. Va fi prioritară, pentru dumneavostră, campania electorală sau activitatea de la minister?

C.D: Ceea ce am învăţat aici - poate prima lecţie odată ce am intrat în Ministerul de Interne - este că aici nu ai vacanţă, nu ai week-end-uri. Este o activitate care se petrece permanent şi care presupune o implicare şi o angajare permanentă. Campania - sigur că mi-aş dori să o pot duce cât mai multă vreme în colegiul unde candidez. Dat fiind faptul că ministerul este responsabil de coordonarea pregătirilor şi de desfăşurarea în bune condiţiuni a alegerilor, va fi pentru mine, evident, foarte dificil să găsesc timpul pentru a merge în colegiu, fără a sacrifica din timpul pe care din punct de vedere administrativ trebuie să-l acord pentru organizarea şi desfăşurarea acestor alegeri. Va fi greu de gestionat puţinul timp pe care îl am la dispoziţie, probabil că în afara week-end-urilor, câteva zile libere voi reuşi să am, dacă nu vor fi inundaţii, dacă nu vor apărea evenimente sau incidente deosebite care să reclame prezenţa mea aici.

Eu cred că un ministru de Interne, care are un portofoliu atât de larg, care include autorităţile locale, prefecţi, poliţie, jandarmerie, practic tot ceea ce se întâmplă pe durata unei zile în activitatea obişnuită are mai mult sau mai puţin legătură cu Ministerul de Interne şi de aceea îmi va fi greu să mă desprind de această activitate, pentru că eu sunt aici tocmai pentru a gestiona aceste chestiuni curente, care pentru oameni, pentru cetăţeni sunt foarte importante, eu trebuie să asigur un management perament al treburilor curente din minister.

Rep.: Cum a fost cu pensionarea "intempestivă" a lui Pavel Abraham (fostul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog-n.r.)?

C.D.: Nu este o chestiune apărută intempestiv. Pur şi simpu lucrurile s-au întâmplat în procedura obişnuită. Odată cu împlinirea vârstei de pensionare cred că este necesar ca fiecare dintre lucrărorii ministerului, chiar dacă au avut o activitate laborioasă şi pe care cu toţii o apreciem, trebuie să facă loc unei noi generaţii care vine din urmă. Nu am avut niciun motiv - pentru a semna cererea de pensionare către preşedintele Băsescu în ceea ce-l priveşte pe Pavel Abraham -, niciun alt motiv decât pur şi simplu împlinirea vârstei de pensionare.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici