Video David: Achiziţia din 2006 a Loganurilor, angajată de Blaga, Ager Leasing avea probleme

Ministrul de Interne, liberalul Cristian David, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că procedura de achiziţie a autospecialelor pentru Poliţie a fost angajată de predecesorul său, democratul Vasile Blaga, deşi firma Ager Leasing era cercetată pentru restituiri ilegale de TVA.

77 afișări

Rep.: Cine se află în spatele firmei, ştiţi?

C.D.: Nu am eu cum să fac astfel de presupuneri, pentru că nu stă în firea mea să lansez fumigene. Nu vorbesc despre lucruri despre care nu am informaţii temeinice, pentru că aşa nu aş face decât să intru în jocul pe care l-am văzut făcut tot de Vasile Blaga, care vorbea despre subcontractorii-surpriză şi presupun că se referea la aceeaşi subcontractori care au furnizat motocicletele (la preţul de 25.000 de euro/buc.-n.r.) pentru poliţie în 2006 şi despre un bun prieten tot al domniei sale care l-a sprijinit la momentul respectiv, din câte înţeleg, la achiziţionarea unei locuinţe. Eu nu ştiu la ce anume subcontractori s-a referit, dar probabil că aceştia erau unii dintre subcontractorii la care se făcea referire.

Rep.: Acest proces de achiziţie este suspendat ?

C.D.: Raportul Corpului de Control a pus în evidenţă vicii de procedură cu privire la derularea acestei proceduri de încredinţare. În consecinţă, împreună cu Autoritatea Naţională privind Monitorizarea şi Reglementarea Achiziţiilor Publice, se derulează o analiză cu privire la modul în care această procedură s-a derulat. Dacă procedura nu a fost corectă, în mod automat toate contractele care au fost încheiate vor fi lovite de nulitate.

Rep.: Să înţeleg că acest control va viza şi contractele de dinainte ?

C.D.: Nu, eu nu am, nu fac niciun fel de legătură cu privire la alte achiziţii. E vorba despre această achiziţie în mod special.

Ceea ce am vrut să subliniez înainte este faptul că, dacă tot se vehiculează cu atâta uşurinţă informaţii şi toată lumea pretinde că ştie despre toată lumea, atunci mi-am pus doar legitima întrebare: "Păi dacă e aşa de uşor să cunoşti lucrurile, cum se face că în 2006 nu ştiai că în 2005 o firmă este în cercetare pentru rambursări ilegale de TVA. Şi cum se face că un ministru de Interne a putut să facă un contract cu o astfel de firmă?".

Căci dacă este ceva care face diferenţa între Blaga şi mine, acel lucru este că Blaga a semnat contractele cu firma Ager Leasing, iar eu nu.

Eu am refuzat această chestiune. Dacă este ceva care face diferenţa între Blaga şi mine este că el a cumpărat Loganuri iar eu nu, el a comandat aceste Loganuri, iar eu nu am aprobat achiziţionarea lor.

Deci astea sunt lucruri foarte clare, care nu au asupra lor niciun fel de semn de întrebare. Nu am ce să-mi reproşez de vreme ce, de la bun început, nu am fost de acord cu finalizarea în aceste condiţii, în aceste termene şi în aceste preţuri, a acestei achiziţii.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici