Video David: Achiziţia din 2006 a Loganurilor, angajată de Blaga, Ager Leasing avea probleme

Ministrul de Interne, liberalul Cristian David, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că procedura de achiziţie a autospecialelor pentru Poliţie a fost angajată de predecesorul său, democratul Vasile Blaga, deşi firma Ager Leasing era cercetată pentru restituiri ilegale de TVA.

77 afișări

Rep.: Achiziţia s-ar fi încheiat dacă domnul Blaga nu ar fi fost debarcat mai devreme...

C.D.: Poate că mai continua şi achiziţia de motociclete din câte se intenţiona la vremea respectivă.

Rep.: Şi această procedură s-a stagnat?

C.D.: Deocamdată nu s-a mai mers mai departe.

Rep.: Care sunt concluziile raportului Corpului de control? Ce veţi face cu raportul ?

C.D.: Raportul a fost remis conducerii IGPR tocmai pentru a sta la baza reanalizării modului în care a fost derulată procedura. Împreună cu experţii de la ANMAP, se va analiza procedura pas cu pas şi, plecând de la premisa că există indicii temeinice pentru neconformitate, vor ajunge la o concluzie.

Cât priveşte aspectele de natură penală, menţionez că tot eu sunt acela care a finalizat acest raport cu soluţionarea trimiterii lui către DNA, fiind de altfel în competenţa şi responsabilitatea DNA să stabilească vinovăţia individuală a celor care au fost angajaţi în această procedură de licitaţie. De aici rezultă cumva în mod clar acţiunea mea din punct de vedere instituţional şi procedural.

Atunci când legea mi-a permis-o, am făcut avertizarea şi atenţionarea. Mai mult de atât nu aveam dreptul legal să o fac. Din momentul în care contractele au fost încheiate, am trimis Corpul de control pentru a verifica temeinicia şi legalitatea acestor contracte. Atunci când Corpul de control a finalizat această anchetă, am trimis raportul Corpului de control către DNA, pentru valorificare judiciară şi către IGPR, pentru a reanaliza oportunitatea, temeinicia şi legalitatea acestor contracte. Deci, în ceea ce mă priveşte, nu am niciun fel de reproş să-mi fac, din 2006 de când a fost angajată această achiziţie şi până în prezent, acestea au fost etapele procedurale.

Rep.: Ce i s-ar putea imputa fostului inspector general al IGPR, Gheorghe Popa?

C.D.: Ceea ce eu i-am imputat în mod direct a fost că, în ciuda avertizărilor repetate pe care le-a primit - şi nu doar de la mine a primit avertizări repetate, cu privire la faptul că preţurile vehiculate sunt mari - nu a fost mai riguros şi mai vigilent în gestionarea managerială a acestei achiziţii. Eu nu spun că el avea un rol în mod direct în selecţia firmei, dar, în orice caz, purta responsabilitatea managerială a acestui proces, atâta timp cât de la nivelul conducerii ministerului, şi n-am fost doar eu cel care l-a avertizat, nu a fost mai vigilent şi riguros în derularea acestei proceduri.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici