De la agonie la extaz, după Evaluarea Naţională. O elevă din Gorj a primit patru puncte în plus după contestaţie! „Au fost zile grele”

  • Cristina Migiu a luat nota 6 la matematică, iar după contestaţie a primit nota 10
  • După notele obţinute în urma contestaţiei, media generală la Evaluarea Naţională i-a crescut cu 2 puncte
  • În toată ţara, zeci de copii au luat note cu câteva puncte mai mari la Evaluarea Naţională, după contestaţii
4976 afișări
Imaginea articolului De la agonie la extaz, după Evaluarea Naţională. O elevă din Gorj a primit patru puncte în plus după contestaţie! „Au fost zile grele”

FOTO: Cristina Migiu

Te-ai gândit vreodată că destinul copilului tău este trasat din vârful pixului unui dascăl? Cristina, o elevă din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, a simţit asta pe pielea ei, după ce a văzut notele la Evaluarea Naţională. Se aştepta să ia peste 9.50 la fiecare probă şi îşi făcuse planuri că merge la unul dintre cele mai căutate licee din Târgu Jiu. Vrea să fie pompier şi se pregăteşte de mică pentru asta. A fost şocată când a văzut nota şase la matematică. Deşi a trecut prin clipe de coşmar, Cristina n-a abandonat. A făcut contestaţie şi a fost surprinsă când a  primit cu patru puncte mai mult. Şi media generală i-a crescut de la 7,90 la 9,90.

„Rezultatul iniţial până la rezultatul final...Au fost foarte grele zilele acelea, deoarece era un stres continuu”, povesteşte Cristina. Ideea că nota nu va creşte în urma contestaţiei nu îi dădea pace. „Nimeni nu-mi zicea că sigur îmi pun. Putea exista ideea şi că îmi scad şi puteam să ajung cu o medie şi mai mică. Am aşteptat şi, sâmbătă, când a venit rezultatul, am văzut că e zece şi am fost prea mulţumită!”

Robert, unul dintre colegii Cristinei, a primit, după contestaţie, cu cinci puncte şi jumătate mai mult. Astfel, de la nota 2,89 a ajuns la aproape 8. Astfel de cazuri sunt în toată ţara.

CITEŞTE AICI: Rezultate Evaluare Naţională 2020. Raport oficial: Câţi candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici