De luni se închid pieţele, iar producătorii locali vor fi nevoiţi să se reorienteze către alte spaţii comerciale

  • Decizia vine în urma unor evaluări, din care reiese că în pieţele închise nu sunt respectate măsurile de distanţare socială şi purtare corectă a măştii
  • Producătorii locali vor fi nevoiţi să se reorienteze către alte spaţii comerciale
737 afișări
Imaginea articolului De luni se închid pieţele, iar producătorii locali vor fi nevoiţi să se reorienteze către alte spaţii comerciale

Dacă până acum îţi făceai cumpărăturile din pieţele din spaţii închise, de luni va trebui să te reorientezi către supermarketuri sau către pieţele organizate în aer liber.

Decizia guvernului vine în urma unor evaluări, din care reiese că în aceste spaţii nu sunt respectate măsuri precum purtarea corectă a măştii sau distanţarea socială.  

În situaţia în care pieţele agroalimentare se vor închide, producătorii vor fi nevoiţi fie să se orienteze către alte spaţii comerciale.

Iar aici vorbim şi de cei care vând în hale produse precum pâine, carne sau lapte.

„Nu înţeleg de ce pieţarii trebuie să fie închişi, iar supermarketurile să funcţioneze. De exemplu, dacă te duci într-un supermarket vezi o mulţime de oameni care ating diferite produse de pe rafturi, iar apoi le lasă înapoi. Vine altul şi ia produsul contaminat de cel de dinainte. Chiar în primul weekend când a fost lockdown în primăvară, am fost în piaţă în Iaşi şi lucrurile erau excelent organizate. Toţi pieţarii aveau o folie peste produse, clienţii nu puteau să atingă cu mâna produsele, doar indicau vreau roşia aia, vreau castravetele ăla. Şi pieţarul punea mâna, nu văd de ce există risc de contaminare în piaţă, iar la supermarket nu”, spune proprietarul unei berării.

CITEŞTE AICI: Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator. Ce trebuie să completezi pentru a ieşi din casă între orele 23.00 şi 05.00. MODEL

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici