De unde vin jucăriile în Europa? Unde pleacă jucăriile europene?

Uniunea Europeană este un importator net de jucării, cu exporturi de cinci ori mai mici decât importurile din statele care nu fac parte din uniune, informează Eurostat.

560 afișări
Imaginea articolului De unde vin jucăriile în Europa? Unde pleacă jucăriile europene?

De unde vin jucăriile în Europa? Unde pleacă jucăriile europene?

În 2017, UE a importat jucării de 7,4 miliarde de euro şi a exportat de 1,4 miliarde de euro. Valoarea jucăiilor importate a crescut cu 41% în ultimii zece ani.

China este cel mai important furnizor de jucării pentru UE, cu 87% din importuri în 2017, urmată de Vietnam (3%), Hong Kong şi Indonezia (2%). Mai mult de jumătate din importurie de jucării merg spre Regatul Unit (26%), Germania (15%) şi Olanda (11%).

Exporturile europene merg spre SUA şi Elveţia (câte 15%) şi Rusia (14%), ceel trei ţări cumulând aproape jumătate din valoarea exporturilor. Apropae jumătate din jucăriile exportate de UE vin din Cehia (25%) şi Germania (21%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici