De unde vor descărca românii certificatul verde digital? „Cel mai important element este dat de codul QR”

  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a prezentat joi procedura prin care românii vor putea descărca certificatele verzi digitale.
  • Acestea vor avea un cod QR şi vor fi folosite la punctele de trecere a frontierei.
5845 afișări
Imaginea articolului De unde vor descărca românii certificatul verde digital? „Cel mai important element este dat de codul QR”

De unde vor descărca românii certificatul verde digital? „Cel mai important element este dat de codul QR

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat joi că România este în grafic în ceea ce priveşte pregătirile din punct de vedere tehnic pentru eliberarea certificatelor.

„Acest certificat ne va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit sezonul estival, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, graţie vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricţii şi s-au intensificat activităţile de turism, care vor veni la pachet cu o creştere a mobilităţii”, a spus Andrei Baciu.

Conform acestuia, în România va fi folosit modelul de certificat prezentat de CE.

„Cel mai important element este dat de codul QR, care va garanta veridicitatea acestui certificat. Acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie, la nivel european. Vom avea o platformă, unde ne vom crea un cont, ne autentificăm, şi pe baza contului creat vom primi pe email un link de unde putem descărca acest certificat, care se referă la trei situaţii: fie la vaccinare, că suntem vaccinaţi, fie la recuperare, la faptul că am trecut prin boală şi acest lucru este certificat de prezenţa unui rezultat RT-PCR pozitiv în trecutul nu foarte îndepărtat, sau a treia posibilitate absenţa infectării în acest moment, dată de un rezultat RT PCR negativ”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Acesta a mai anunţat că certificatul va putea fi descărcat şi va putea fi prezentat la punctul de trecere vamală „fie în format fizic, pe hârtie, fie pe telefonul mobil, sub orice format, pentru că va fi acest cod QR scanat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici