Deca aduce gramatica şi în liceu: „Vreau ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă şi la liceu, nu doar în gimnaziu”

  • Elevii români au nevoie să înveţe gramatică şi la liceu nu doar în gimnaziu, spune Ligia Deca.
  • Deca declară: „Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!”
  • „Chiar există multe beneficii, iar aprofundarea ar fi benefică pentru toţi elevii din învăţământ.”
6939 afișări

Elevii români au nevoie să înveţe gramatică şi la liceu nu doar în gimnaziu, spune Ligia Deca. Totuşi, despre asta se discută însă încă din 2020. „Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!”, spune ministrul educaţiei. Legile educaţiei au fost publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023, informează Aleph News.

„Vreau ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă şi la liceu, nu doar în gimnaziu!”

În iunie anul acesta, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţa că „procesul de revizuire a planurilor-cadru pentru liceu va începe după ce avem în vigoare legile educaţiei. În sfârşit a făcut Deca un anunţ pozitiv, spune Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Corina Popa, fondatorul şcolii de gramatică: O initiativă dezirabilă în aspectele de gramatică normativă

Corina Popa, fondatorul şcolii de gramatică a vorbit la Aleph News despre importanţa gramaticii în cadrul învăţământului. „Cu siguranţă vorbim despre multiple beneficii, iar primul ar fi scrierea corectă, acolo unde este necesar, a acuzativului – pe care – . Gramatica ne învaţă să gândim clar, logic, iar învăţarea la liceu dă, cu siguranţă, valoare testelor de orice fel, dar şi o comunicare mai bună, nu doar între elevi, ci şi între elevi şi profesori.”

„Elevii care susţin admiterea la Drept sau Academia de Poliţie, de exemplu, învaţă pentru un examen de admitere la gramatică. Chiar există multe beneficii, iar aprofundarea ar fi benefică pentru toţi elevii din învăţământ.” a completat Corina Popa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici