Decanul Facultăţii de Medicină Oradea a demisionat

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, profesorul universitar Adrian Maghiar, şi-a înaintat demisia din funcţie, luni, pe fondul acuzaţiilor legate de eliberarea diplomelor universitare false, relansate la sfârşitul săptămânii trecute.

193 afișări
Imaginea articolului Decanul Facultăţii de Medicină Oradea a demisionat

Decanul Facultăţii de Medicină Oradea a demisionat

"Mi-am înaintat demisia pentru că sunt sătul de presiunile care se fac asupra mea şi care s-au acutizat în ultimele trei săptămâni, de când a început campania electorală. Nu mai accept să mă compromită nimeni. Voi rămâne profesor universitar şi îmi voi continua activitatea. Eu nu am fost implicat în niciun fel în povestea cu diplomele. Sper că nu mi se poate reproşa nimic în activitatea profesională, iar ancheta ARACIS (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior -n.r.), care începe în această săptămână, îmi va demonstra nevinovăţia”, a declarat Adrian Maghiar.

Universitatea Oradea a anunţat că rectorul Cornel Antal va emite, luni, o decizie prin care atribuţiile de conducere la Facultatea de Medicină vor fi încredinţate unei persoane din cadrul facultăţii, care va avea sarcina ca în perioada următoare să organizeze alegeri parţiale pentru funcţia de decan, rămasă vacantă.

Demisia decanului vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a informat că 13 facultăţi de medicină şi farmacie, printre care şi cea din Oradea, fac obiectul unei anchete despre eliberarea de diplome de licenţă fictive pentru cetăţeni italieni.

Până acum au fost anchetate patru facultăţi de stomatologie din patru universităţi, două de stat şi două private, pentru eliberarea ilegală de diplome în beneficiul unor cetăţeni italieni care figurau fictiv ca fiind studenţi în România, deşi facultăţile de stomatologie din România nu au forme de învăţământ la distanţă sau la fără frecvenţă.

Printre cele 13 universităţi supuse anchetei se află şi Universitatea Oradea, iar investigaţia a repus pe tapet şi vechiul scandal legat de eliberarea de diplome de studii aprofundate aferent unor discipline care nici măcar nu există în România.

Eliberarea acelor diplome a fost semnalată de fostul decan Mircea Ifrim, intrat în conflict cu familia Maghiar după îndepărtarea sa de la conducerea facultăţii, şi a ajuns obiect al unui dosar penal deschis de DNA pe numele foştilor rectori Teodor Maghiar şi Traian Maghiar.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, declara, sâmbătă, că a pus la dispoziţia DNA 26 de dosare ale unor studenţi, în urma controlului declanşat în luna mai de Ministerul Educaţiei, în legătură cu diplomele de licenţă eliberate fraudulos unor cetăţeni italieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici