Decizia inexplicabilă a Tribunalului Gorj: Bărbat acuzat că şi-a ucis iubita, achitat după ce a stat 7 luni în închisoare

Un bărbat de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, care a stat 7 luni în închisoare, a fost achitat, marţi, de Tribunalul Gorj. Acesta a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, pentru MEDIAFAX, un consilier local din Ţicleni.

2834 afișări
Imaginea articolului Decizia inexplicabilă a Tribunalului Gorj: Bărbat acuzat că şi-a ucis iubita, achitat după ce a stat 7 luni în închisoare

Bărbat acuzat că şi-a ucis iubita, achitat după ce a stat 7 luni în închisoare

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat.

Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap.

În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor.

Tribunalul Gorj, a dispus, însă, marţi, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu este definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis, marţi, judecătorii Tribunalului Gorj.

În timpul procesului, în luna iulie a anului trecut, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar, în timpul procesului.

Constantin Brănescu, consilier local PNL, din oraşul Ţicleni, susţine că Ioan Vrânceanu a spus de la început că este nevinovat.

„A spus din prima că omul este nevinovat. Ei trăiau în concubinaj de ani de zile, ea era căsătorită, consuma alcool. Cu câteva zile înainte, căzuse acasă, s-a lovit la cap. Au băut acolo şi a găsit-o moartă, iar Poliţia l-a arestat că el ar fi omorât-o. A găsit-o pe scară căzută şi a luat-o şi a pus-o în pat, din câte am înţeles. Pur şi simplu un nevinovat, doar că s-a întâmplat să o găsească moartă în pat lângă el. Omul acesta a stat nevinovat în puşcărie şapte luni. Mi se pare o tâmpenie să trimiţi un om nevinovat în puşcărie, pentru ceva ce nu a făcut”, adeclarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Brănescu, consilier local.

Consilierul local cere, totodată, ca anchetatorii care au decis trimiterea în judecată şi arestarea gorjanului să fie traşi la răspundere.

„E aceeaşi situaţie cu Ţundrea sau cu alţii care au făcut puşcărie nevinovaţi luni de zile. Dacă au consumat băuturi alcoolice ziua, au zis că el este criminalul. Nu au luat în calcul că ea a căzut, că a găsit-o pe scară lovită la cap. Au recunoscut şi soţul, şi copiii ei că nu cred că este el autorul crimei. Ştiau de relaţia lor”, a mai spus el.

Consilierul local spune că bărbatul care a fost achitat este un om care nu a jignit pe nimeni şi care a spus tot timpul că este nevinovat.

„Eu l-am mai dus la proces, de câteva ori, cu maşina, l-am ajutat şi cu bani, stătea stresat la toate termenele, îmi spunea că e nevinovat. El a fost un strungar foarte bun, priceput”, a mai precizat Constantin Brănescu.

Femeia care a murit era căsătorită, însă soţul ei şi cei doi copii nu s-au constituit părţi civile în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici