Decretele de numire a şapte şefi din PICCJ şi DNA, semnate de preşedintele Băsescu

Decretele de numire în funcţie a şapte şefi din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - printre care Ion Vasilache, Marius Iacob şi Claudiu Dumitrescu -, au fost semnate, luni, de preşedintele Traian Băsescu.

142 afișări
Imaginea articolului Decretele de numire a şapte şefi din PICCJ şi DNA, semnate de preşedintele Băsescu

Decretele de numire a şapte şefi din PICCJ şi DNA, semnate de preşedintele Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului a semnat decretele de numire la PICCJ a Cameliei Sutiman, în funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, a Simonei Brădiceanu, în funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare, a lui Ion Vasilache, în funcţia de procuror-şef al Secţiei parchetelor militare, a Iulianei Nedelcu, în funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare, şi a Antoniei-Eleonora Constantin, în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei judiciare.

De asemenea, Băsescu a semnat decretele de numire la DNA a lui Marius-Constantin Iacob, în funcţia de procuror-şef adjunct, şi a lui Constantin-Claudiu Dumitrescu, în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

Toţi cei şapte, propuşi pentru aceste funcţii de ministrul Justiţiei, au primit, la începutul lui iulie, avize pozitive din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în urma interviurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici