Deficienţe grave la un restaurant din Costineşti: gândaci, mizerie şi produse expirate

Insecte, nucegai în frigidere, grăsime scursă din hote peste grill, vase murdare şi uzate, produse expirate - este ceea ce a găsit ANPC la un restaurant din Costineşti.

159 afișări
Imaginea articolului Deficienţe grave la un restaurant din Costineşti: gândaci, mizerie şi produse expirate

Deficienţe grave la un restaurant din Costineşti: gândaci, mizerie şi produse expirate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a descoperit o serie de deficienţe grave în restaurantul "Pofta Pescarului" din Costineşti, în urma unei inspecţii.

Printre problemele constatate se numără depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie, echipamente frigorifice neigienizate şi cu acumulări de gheaţă şi impurităţi, precum şi utilizarea de vase şi ustensile neigienizate şi uzate.

De asemenea, produsele alimentare erau lipsite de elemente de identificare pentru a indica data limită de consum, iar unele dintre acestea se aflau chiar în afara termenului de valabilitate.

Ca urmare, ANPC a aplicat o amendă în valoare de 20.000 lei şi a propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Potrivit ANPC, neregulile au fost:

- zona barului: utilizare recipient pentru depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie, agregat frigorific cu acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat)

- congelator în care se depozita îngheţată: prezenţa insectelor moarte la interior

- zona blocului alimentar: agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai), aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hote neigienizate cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului, utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate, camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite, neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurităţi), pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat, lipsa grafic monitorizare temperatură, recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie

- produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte dată limită de consum

- produse alimentare aflate în afară datei limita de consum

- s-a identificat un container în care erau depozitate produse congelate (peste, fructe de mare) fără a deţine elemente de identificare din care să rezulte provenienţa, denumirea produsului, dată producţiei şi dată limita de consum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
restaurant,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici