Deficit de 34 de medici şi 35 de asistente, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are un deficit de 34 de medici şi 35 de asistente faţă de organigramă, despre care medicii spun că este insuficientă, iar mulţi dintre cei care lucrează în spital au cerut concedii fără plată pentru a putea să îşi pregătească plecarea în străinătate.

42 afișări
Imaginea articolului Deficit de 34 de medici şi 35 de asistente, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Deficit de 34 de medici şi 35 de asistente, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit statisticii oficiale a Serviciului Personal din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, faţă de organigrama aprobată spitalul are un deficit de 34 de medici şi 35 de asistente.

În plus, potrivit aceleiaşi statistici, foarte mulţi dintre medicii şi asistentele care lucrează în spital au cerut în lunile august şi septembrie concediu fără plată.

"Deficitul de personal este foarte mare faţă de norma stabilită, care este oricum mult mai mică decât ar fi necesar. În plus mulţi dintre cei care lucrează au cerut concedii fără plată şi îşi pregătesc plecarea în străinătate. Asta este tendinţa, de a pleca din sistem", au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii Serviciului Personal din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Managerul spitalului, Adrian Şanta, spune că deficitul de personal şi lipsa unor dotări tehnice, chiar şi pe partea de prevenire şi stingere a incendiilor, aflate în atenţia autorităţilor, sunt principalele probleme al SJU Sibiu.

Spitalul este verificat, în aceste zile, de o echipă mixtă formată din pompieri şi specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică. La ordinul ministrului Sănătăţii, aceştia verifică toate aspectele legate de prevenirea şi stingerea incendiilor.

Deja au fost verificate mai multe secţii, printre care Maternitatea şi Secţia de ginecologie, fără a fi descoperite probleme deosebite.

Rezultatele finale ale controlului vor fi făcute publice după ce toate unităţile spitaliceşti din judeţul Sibiu vor fi verificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici