Denumirile în maghiară ale străzilor din Oradea, şterse de angajaţii Primăriei

Angajaţii Primăriei au şters o mare parte din vechile denumiri în limba maghiară ale străzilor, scrise cu vopsea pe clădirile din Oradea, lângă denumirea oficială a arterelor, a anunţat, marţi, primarul Mihai Groza.

25 afișări
Imaginea articolului Denumirile în maghiară ale străzilor din Oradea, şterse de angajaţii Primăriei

Denumirile în maghiară ale străzilor din Oradea, şterse de angajaţii Primăriei

Potrivit edilului, acţiunea a fost începută la sfârşitul săptămânii trecute şi, în prezent, au rămas doar câteva străzi pe care se mai pot vedea înscrierile pe pereţi.

“O mare parte a inscripţiilor a dispărut, iar cele care au rămas vor fi şterse în următoarele zile”, a declarat Groza.

Inscripţiile cu vechile denumiri în limba maghiară ale străzilor, făcute cu vopsea lângă inscripţiile oficiale, au început să apară în vara trecută, fiind asumate, neoficial, de Asociaţia Tinerilor Maghiari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici