Desfiinţarea construcţiilor abuzive de pe litoral, făcută de poliţişti şi inspectori

Guvernul va înfiinţa la nivelul prefecturii un comandament format din reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Gărzii de Mediu, care va identifica imobilele construite abuziv pe litoral şi va dispune desfiinţarea acestor construcţii, pe cheltuiala proprietarului.

59 afișări
Imaginea articolului Desfiinţarea construcţiilor abuzive de pe litoral, făcută de poliţişti şi inspectori

Desfiinţarea construcţiilor abuzive de pe litoral, făcută de poliţişti şi inspectori (Imagine din arhivă; Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Constituirea comandamentului a fost decisă sâmbătă, în urma videoconferinţei Guvernului cu prefecţii. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a arătat, în cadrul videoconferinţei, că vineri, aflată în vizită la Costineşti alături de prefect şi alte autorităţi, au fost puşi în situaţia de a asista "neputincioşi" cum lucrările continuau la un şantier de construcţii pentru care era deja emis un ordin de sistare a proiectului.

Ea a apreciat că aceasta este o dovadă a faptului că "statul este ignorat" şi a cerut sprijinul premierului, prin înfiinţarea acestui comandament, pentru ca legea să poată fi impusă în astfel de cazuri.

Aflată, vineri, la Costineşti, Elena Udrea a declarat că este nemulţumită că există foarte multe construcţii ilegale în staţiunile de pe litoral şi că intenţionează să ia măsuri pentru desfiinţarea acestora.

"La Costineşti am aflat că se construieşte peste noapte, fără autorizaţie, în zona BTT. Nu este desigur prima dată, se întâmplă de ani de zile, însă pentru noi a nimerit în plină campanie în care încercăm să oprim acest comportament ilegal al celor care îşi ridică peste noapte terase şi băruleţe. Înţeleg că se pune o platformă, vor să facă un chioşc de vară. Cert este că se construieşte fără acordul proprietarului, care este BTT-ul, fără nicio autorizaţie de la Primărie. Nu este singura situaţie, mergem să le vedem şi pe celelalte care sunt ceva mai grave, sunt mai vechi", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici