Despăgubiri de 250.000 euro, acordate de instanţă rudelor unui bărbat mort într-un accident

O societate de asigurare din România a fost obligată de Curtea de Apel Iaşi, printr-o hotărâre definitivă, la plata a 250.000 de euro daune morale rudelor unui bărbat ucis de un şofer băut, după ce a fost strivit între două maşini, într-un accident în lanţ petrecut în judeţul Vaslui.

361 afișări
Imaginea articolului Despăgubiri de 250.000 euro, acordate de instanţă rudelor unui bărbat mort într-un accident

Despăgubiri de 250.000 euro, acordate de instanţă rudelor unui bărbat mort într-un accident (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Iaşi a dispus, printr-o sentinţă definitivă, unei societăţi de asigurare să plătească suma de 250.000 de euro daune morale rudelor unui bărbat de 55 de ani care, în urmă cu doi ani şi jumătate, a fost accidentat mortal de un şofer băut.

Magistraţii ieşeni au menţinut, cu mici excepţii, sentinţa dată de Judecătoria Vaslui în toamna anului trecut, obligând, în plus, societatea de asigurare la plata de dobânzi la sumele acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până în ziua plăţii efective a despăgubirilor băneşti.

În fapt, în această cauză, instanţa a acceptat cererile celor cinci persoane care au fost parte civilă în proces şi a obligat asiguratorul, ca parte responsabilă civilmente, să plătească câte 50.000 de euro pentru fiecare rudă în parte.

Pe latura penală, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa Judecătoriei Vaslui şi l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea pe şoferul care l-a ucis pe bărbat.

Accidentul în urma căruia s-a pronunţat instanţa vasluiană a avut loc în 27 septembrie 2012, pe raza localităţii vasluiene Crasna, de pe drumul european E 581.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, accidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool al unui şofer de 65 de ani care, după ce a ieşit cu maşina de pe un drum judeţean în cel european, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a izbit violent de un cap de pod. În urma impactului, autoturismul a ricoşat într-o maşină staţionată care, la rândul ei, a fost proiectată într-o autoutilitară, de asemenea staţionată în parcarea din faţa unei societăţi comerciale. Coliziunea dintre cele două autovehicule staţionate s-a soldat cu moartea bărbatului de 55 de ani, din municipiul Vaslui, şofer al uneia dintre maşinile staţionate.. Victima a fost surprinsă între maşinile aflate în parcare, fără a mai avea timp să reacţioneze în momentul producerii accidentului.

Tot în urma evenimentului rutier, bărbatul de 65 de ani care a provocat accidentul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii vasluieni l-au testat pe şofer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,72 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici