Despescu: 472 de brăţări de monitorizare electronică montate de la începutul anului

  • Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Bogdan Despescu, anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost montate 472 de brăţări electronice.
  • Guvernul a devansat termenele pentru 18 judeţe, unde aceste brăţări urmează să fie funcţionale din 1 octombrie.
Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Despescu: 472 de brăţări de monitorizare electronică montate de la începutul anului

La propunerea MAI, Guvernul a aprobat joi modificarea legislaţiei din perspectiva monitorizării electronice a persoanelor.

„Am propus şi Guvernul a adoptat devansarea termenelor, respectiv pentru cele 18 judeţe care erau planificate în calendar la 1 ianuarie 2025, aceste brăţări vor fi aplicate şi sistemul va funcţiona începând cu 1 octombrie 2024. De asemenea, am devansat termenul de aplicare a sistemului de monitorizare în ceea ce priveşte controlul judiciar, controlul judiciar pe cauţiune şi arestul la domiciliu, de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024”, a spus Despescu.

Potrivit acestuia, până la data de 1 octombrie 2024 în cele 23 de judeţe şi Bucureşti, unde azi funcţionează proiectul pilot se va testa sistemul pentru a avea o aplicare totală la 1 octombrie 2024.

Proiectul stabileşte şi extinderea în viitor, după 1 ianuarie 2026 a sistemului pentru monitorizarea persoanelor care fac obiectul eliberării condiţionate.

„În prima etapă au fost operaţionalizate sistemele în Bucureşti, judeţele Iaşi, Maramureş şi Vrancea, de la 1 ianuarie 2024 am extins în alte 20 de judeţe, iar de la începutul anului şi până în prezent au fost montate 472 de asemenea brăţări. Astăzi avem active 208. Până în prezent, 25 de persoane şi-au îndepărtat brăţara, iar 24 de persoane au fost reţinute. La acest moment avem în supraveghere 9.168 de persoane în control judiciar, din care 24 de persoane în control judiciar pe cauţiune. Totodată, fac precizarea că azi avem 1.288 de persoane în arest la domiciliu”, a mai spus Bogdan Despescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici