Deszăpezire greoaie în Sectorul 5: Muncitori din Bucureşti au rămas înzăpeziţi în Teleorman

Deszăpezirea în Sectorul 5 al Capitalei este anevoiasă după ultima ninsoare, cauza fiind resursa umană. Angajaţii companiei Romprest care ar fi trebui să deszăpezească Sectorul 5 au rămas înzăpeziţi într-o localitate din judeţul Teleorman.

5226 afișări
Imaginea articolului Deszăpezire greoaie în Sectorul 5: Muncitori din Bucureşti au rămas înzăpeziţi în Teleorman

Deszăpezire greoaie în Sectorul 5: Muncitori din Bucureşti au rămas înzăpeziţi în Teleorman

"Sunt circa 35 de muncitori care nu au reuşit să ajungă, îi aducem dintr-o comună din zona Teleorman şi încă nu am reuşit. Sunt cei de pe tura de zi. Nu a fost prevăzut pentru zona respectivă această situaţie. Sunt blocaţi în zona comunei Botoroaga, din Teleorman", a declarat directorul Romprest, Sorin Stoica, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat de Primarul General al Capitalei.

Acesta a explicat că, din această cauză deszăpezirea trotuarelor din Sectorul 5 s-a realizat mult mai lent.

În replică, Gabriela Firea i-a reproşat că ar fi trebuit să cazeze muncitorii în Bucureşti, deoarece se ştia că urmează mai multe zile de ninsoare, însă reprezentantul ROMPREST a susţinut că nu se ştia că şi judeţul Teleorman va fi afectat de acest fenomen, fapt confirmat şi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

"Teleormanul nu s-a aflat sub incidenţa codului Galben, dar acolo stratul de zăpadă care s-a depus nici nu ar fi impus acest lucru, iar vântul în acea zona a avut, cel mult, 40 de kilometri pe oră", a declarat Gabriela Băncilă, director ANM.

Primarul General al Capitalei a reproşat şi reprezentanţilor companiilor Rosal, Rebu, Supercom şi Urban că nu au intervenit eficient pentru a deszăpezi trotuarele şi străzile laterale din cele şase Sectoare ale Bucureştiului. Dar tot compania Romprest, care se ocupă şi de deszăpezirea Sectorului 1, a fost principala ţintă a edilului, făcând referire în special la cartierul Henry Coandă.

"De ce nu s-a intervenit pe timpul nopţii, când se poate face o deszăpezire mult mai eficientă? Dacă nu se poate, spuneţi-mi şi vedem cum ne organizăm cu celelalte instituţii din subordinea primăriei, mergem cu toţii acolo, dăm la lopată şi nu mai avem astfel de situaţii jenante. Pentru că eu răspund pentru nerealizările dumneavoastră. Eu şi cu domnii primari de sector. De ce să răpundem noi? Dacă noi răspundem, atunci mergem noi cu lopata şi probabil că vom face mai bine decât operatorii manuali ai dumneavoastră", a spus reprezentanţilor Romprest edilul General.

Directorul companiei de salubritate a explicat, însă, că acel cartier se află încă în faza de construcţie, aşadar este de datoria firmei de construcţii să se ocupe de deszăpezire, fapt confirmat şi de primarul Sectorului 1, edilul precizând că, totuşi, se va interveni pe timpul zilei şi în acest cartier pentru a se degaja zăpada.

"Nu-i nimic, poate ne acomodăm! La anul, vom fi cu siguranţă, mult mai performanţi decât anul acesta. Părerea mea este aceea că noi ne-am organizat foarte bine anul acesta şi am dovedit că se poate face deszăpezire la alţi parametri şi este păcat ca din cauza unor disfuncţionalităţi, a unei lipse de comunicare între dumneavoastră, a unei lipse de a previziona ce se întâmplă cu dumneavoastră, cu muncitorii, apar lucruri, nemulţumiri fireşti ale cetăţenilor. Vă rog frumos, responsabilitate, acţiune, comunicare, energie în tot ceea ce faceţi! Nu lăsaţi pe mâine ceea ce puteţi face azi şi la noapte", a transmis Gabriela Firea reprezentanţilor firmelor de salubritate în finalul comandamentului de iarnă.

Conform unui comunicat al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, în Capitală se acţionează cu 178 de utilaje şi 1215 operatori manuali pentru îndepărtarea zăpezii de pe principalele artere de circulaţie, dar şi pe străzile secundare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici