Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul din Târgu Mureş a fost prins, fiind reîncarcerat

Deţinutul de la Penitenciarul din Târgu Mureş care a evadat, marţi, de pe terenul de sport aparţinând de Gospodăria Agro-Zootehnică din Sâncraiu de Mureş a fost prins, miercuri, la Târgu Mureş, de o echipă formată din trei agenţi ai penitenciarului, el fiind reîncarcerat.

302 afișări
Imaginea articolului Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul din Târgu Mureş a fost prins, fiind reîncarcerat

Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul din Târgu Mureş a fost prins, fiind reîncarcerat (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Penitenciarului din Târgu Mureş, Duka Jozsef Attila, de 20 de ani, deţinutul care a evadat de pe terenul de sport aparţinând de Gospodăria Agro-Zootehnică din Sâncraiu de Mureş a fost prins.

"Persoana privată de libertate a fost găsită şi reţinută miercuri de o echipă formată din trei agenţi ai Penitenciarului Târgu Mureş, în municipiul Târgu Mureş, fiind dusă la penitenciar în jurul orei 18.15", se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Târgu Mureş, Vasile Cerghizan, a declarat că deţinutul a fost observat la intersecţia dintre străzile Libertăţii şi Bălcescu, de agenţii penitenciarului, care monitorizau zona întrucât familia tânărului evadat locuieşte în apropiere.

"A fost probabil un gest spontan de a merge la părinţi. Tânărul are domiciliul de asemenea în apropiere", a declarat Cerghizan.

El a adăugat că, pentru fapta sa, deţinutul va fi inclus în categoria persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc, iar abaterea disciplinară va fi analizată de Comisia de disciplină a penitenciarului.

"Totodată, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei din cadrul penitenciarului va sesiza judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate în vederea schimbării regimului de detenţie într-unul mai sever. Pe lângă măsurile dispuse de administraţia locului de deţinere, această faptă se asimilează infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor din Codul Penal. Pentru evadare, tânărul riscă între şase luni şi doi ani de închisoare. Îşi va ispăşi pedeapsa iniţială, dar totodată vor fi sesizate organele de urmărire penală şi va fi pedepsit pentru evadare, în funcţie de hotărârea instanţei", a spus Cerghizan.

Un tânăr deţinut la Penitenciarul din Târgu Mureş, în regim semideschis, a evadat, marţi după-amiază, de pe terenul de sport aparţinând Gospodăriei Agro-Zootehnice din Sâncraiu de Mureş, el fiind căutat de echipe operative.

El era condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru furt, fără alte antecedente penale, şi era deţinut în regim semideschis.

Tânărul urma să intre în comisia de eliberare în ianuarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici