Video DEZASTRU în Timişoara şi Arad după o FURTUNĂ VIOLENTĂ. Şase persoane au fost ucise, lovite de obiectele smulse de vânt. Sunt 48 de răniţi, copaci doborâţi şi maşini răsturnate/ Stare de urgenţă | GALERIE FOTO, VIDEO

Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit în vestul ţării, două în Timişoara, două în Buziaş şi una în Arad. Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo din Timişoara, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX. O altă femeie a murit în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice. Sute de copaci şi stâlpi de iluminat au căzut pe carosabil, în Arad, în urma unei furtunii puternice de numai câteva minute. Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, duminică, la sediul Prefecturii Timiş, în urma furtunii puternice din cauza căreia doi oameni au murit la Timişoara, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite. Judeţul Timiş s-a aflat sub atenţionare cod portocaliu de furtună.

21743 afișări

UPDATE 20.05 : Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că numărul victimelor a ajuns la cinci, în judeţul Timiş. Ultima persoană decedată este un bărbat peste care a căzut un copac smuls de vântul puternic într-un parc din oraşul Buziaş.

“Până în acest moment, au fost confirmaţi 48 de răniţi în judeţul Timiş, dintre care şase copii. Intervin în tot judeţul peste 150 de pompieri”, a afirmat Elena Megherea.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsud au declarat că a fost confirmat încă un deces din cauza vijeliei. Este vorba de victima peste care a căzut un copac în Borleasa. Un alt bărbat a murit în parcul municipal din Bistriţa. 

UPDATE 19.30 : Peste 30 de oameni, între care doi copii, la Spitalul din Timiş, în urma vijeliei

Peste 30 de oameni, între care şi doi copii, au nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul din Timiş, în urma vijeliei de duminică, în urma căreia patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, medicul Mihai Grecu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că peste 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care doi copii.

„Sunt peste 30 de pacienţi cu leziuni provocate, de diverse grade. Sunt şi mai grav, sunt şi în comă, sunt şi copii. Doi copii au venit pentru neurochirurgie. Pacienţii sunt loviţi la cap, la membre, la torace, le-au căzut în cap diverse ţigle, tencuială, crengi. Au picat ei de pe casă, că s-au pus să aranjeze ţigla pe care a deranjat-o furtuna şi au picat de la înălţime”, a afirmat medicul Mihai Grecu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Două persoane au murit, iar cel puţin cinci au fost rănite, duminică, la Timişoara, în urma unei furtuni puternice, zeci de pompieri intervin la ora transmiterii acestei ştiri în tot judeţul Timiş, după ce acoperişuri şi copaci au fost smulşi de vânt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că două persoane au murit în urma furtunii puternice.

Este vorba de o femeie care se afla la grădina zoologică din Timişoara, peste care a căzut un copac, şi o altă persoană peste care a căzut un panou publicitar, în Calea Dorobanţilor, din oraş.

De asemenea, cel puţin cinci persoane sunt rănite.

“Se intervine în mai multe zone ale oraşului: avem copaci căzuţi, fire de current pe carosabil şi pe maşini şi acoperişuri smulse. Acum se intervine cu zeci de pompieri, au fost chemaţi pompieri de acasă pentru întăriri”, a afirmat Elena Megherea.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că sunt mai multe străzi blocate, iar în mai multe zone ale oraşului, locuitorii au rămas fără curent şi apă.

“Din păcate, oraşul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulţime de străzi blocate, cu curentul şi apa întrerupte într-o mare parte a oraşului, cu clădiri cu acoperişul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci şi stâlpi puşi la pământ, etc., dar şi cu persoane rănite şi chiar cu deces. Am dat dispoziţii ca forţele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliţia Locală, Direcţia de Mediu şi Direcţia Edilitară- să intre în acţiune şi să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliţia Naţională, Enel şi celelalte instituţii cu prerogative în astfel de situaţii. Vă rog şi pe dv, stimaţi timişoreni, să vă aduceţi aportul în acest sens”, a scris Nicolae Robu, primarul Timişaorei, pe pagina de facebook, înainte de confirmarea celui de-al doilea deces.

Judeţul Timiş se află sub atenţionare cod portocaliu de furtună.

Peste cele două persoane care au murit în Buziaş se pare că au căzut copaci în timp ce se aflau în parc.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt cel puţin 12 persoane sunt rănite, 45 de copaci rupţi şi 11 acoperişuri distruse, spun reprezentanţii ISU Timiş.

ISU Timiş transmite că, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt peste 140 de pompieri care intervin în tot judeţul

Timiş: Comitet pentru situaţii de urgenţă, după furtuna violentă în urma căreia doi oameni au murit

Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, duminică, la sediul Prefecturii Timiş, în urma furtunii puternice din cauza căreia doi oameni au murit la Timişoara, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite.

“În cadrul Comitetului pentru situaţii de urgenţă trebuie evaluate pagubele, să vedem unde intervenim, pentru că sunt foarte multe puncte în judeţ unde trebuie intervenit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Timiş anunţă că femeia care a murit la grădina zoologică din Timişoara, după ce a căzut un copac peste ea, are 36 de ani, iar cea de-a doua persoană decedată, peste care a picat un panou publicitar, este un tânâr în vârstă de 24 de ani.

Potrivit poliţiştilor, poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut peste autoturismul în care tânărul de afla, traficul fiind blocat pe ambele sensuri la ora transmiterii acestei ştiri.

De asemenea, IPJ Timiş comunică faptul că tot pe Calea Lugojului, în dreptul unui hotel, doi cetăţeni irakieni au fost loviţi de un copac, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiiri medicale. 

 

Furtună VIOLENTĂ şi în ARAD unde sute de copaci şi stâlpi sunt căzuţi pe străzi. UPDATE: O femeie a murit, în Moneasa

O femeie a murit, duminică, în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sute de copaci şi stâlpi de iluminat au căzut pe carosabil, în Arad, în urma unei furtuni puternice de numai câteva minute.

Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, în Moneasa şi Sebiş sunt înregistrate cele mai mari probleme din judeţ, fiind zeci de copaci căzuţi. Aproximativ 150 de apeluri au fost primite la 112, în ultimele ore.

Alte patru persoane au murit în Timiş, în urma furtunii.
După o furtună puternică, sute de copaci, dar şi stâlpi au căzut pe carosabil, însă nu s-au înregistrat victime ori drumuri blocare, spun reprezentanţii ISU Arad.

„Avem sute de copaci căzuţi pe stradă, sunt stâlpi doborâţi, dar ce este important este că nu avem înregistrate victime. Echipele de intervenţie sunt în acţiune şi la această oră nu avem drumuri blocate. Se circulă, însă, cu dificultate”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Având în vedere avertizările de cod galben şi cod portocaliu de vijelii şi vânt puternic, reprezentanţii IGSU au transmis cetăţenilor din Arad, Timiş şi Caraş-Severin ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate, mai spus reprezentanţii IGSU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici