Diniţă: În 2013 am avut cel mai mic număr de morţi în accidente rutiere din ultimii 20 de ani

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a spus că în 2013 s-a înregistrat cel mai mic număr de morţi în urma accidentelor rutiere din ultimii 20 de ani, marţi, cu ocazia prezentării bilanţului Poliţiei Române pentru anul trecut.

1084 afișări
Imaginea articolului Diniţă: În 2013 am avut cel mai mic număr de morţi în accidente rutiere din ultimii 20 de ani

Diniţă: În 2013 am avut cel mai mic număr de morţi în accidente rutiere din ultimii 20 de ani (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Este pentru prima oară, după 20 de ani, când ajungem undeva...Este adevărat, nu vreau să fiu morbid, 1.856 de morţi, dar numărul acesta s-a mai înregistrat în 1973, când în România erau câteva sute de mii de maşini, în condiţiile în care, în momentul de faţă, aveam în jur de şase milioane de autoturisme", a declarat Lucian Diniţă.

În materialul de bilanţ al Poliţiei Române, se arată că, în 2013, s-au produs 8.550 de accidente de circulaţie, în scădere cu 8,7 la sută faţă de 2012, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate(cu 9 la sută mai puţine) şi 8.155 de persoane rănite grav (cu 8 la sută mai puţine).

Pentru prima dată după 1990 numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie a scăzut sub 2.000, în condiţiile în care parcul auto a crescut cu 216 la sută, respectiv de la 1.890.000 de autovehicule la 5.980.000.

Referitor la criminalitatea de natură judiciară, din analiza evoluţiei acesteia a reieşit faptul că infracţionalitatea gravă, comisă cu violenţă, a înregistrat una dintre cele mai mici valori din ultimii opt ani, se mai arată în bilanţ.

Infracţiunile contra patrimoniului, care reprezintă peste 51 la sută din totalul infracţiunilor sesizate, înregistrează o scădere cu 6,4 la sută după 10 ani de creştere. Furturile au scăzut cu 8,3 la sută, în timp ce tâlhăriile au scăzut cu 23,9 la sută, faţă de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici