Directorul CNADNR: În această vară se va circula pe Autostrada Cernavodă-Constanţa

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Liviu Costache, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că se va circula pe autostrada Cernavodă-Constanţa în vara acestui an, dar aceasta nu va fi complet finalizată până la debutul sezonului estival.

156 afișări
Imaginea articolului Directorul CNADNR: În această vară se va circula pe Autostrada Cernavodă-Constanţa

Directorul CNADNR: În această vară se va circula pe Autostrada Cernavodă-Constanţa (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"A se termina o autostradă este un lucru, a se pune în circulaţie este o diferenţă. A termina înseamnă să aibă absolut tot: parapeţi, portale, şanţuri, conexiuni cu drumuri laterale, semnalizare digitală, benzinării, parcări. Punerea în circulaţie înseamnă să-l dau în circulaţie maşinilor cu anumite restricţii, să zicem. Angajamentul nostru este să se circule spre Constanţa pe autostradă în vara lui 2011, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Autostrada se va finaliza când ne-am luat angajamentul. La ora asta se fac toate cele necesare să ne încadrăm", a afirmat, joi, Liviu Costache.

El a mai precizat că cele mai avansate tronsoane ale acestei autostrăzi sunt Medgidia - Constanţa şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că mai sunt câteva probleme cu unele parcele de pe traseul autostrăzii, care nu au fost încă expropriate, dar susţine că lucrurile se vor rezolva în următoarele săptămâni.

Directorul general al CNADNR s-a întâlnit, joi, cu prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz şi cu firmele implicate în lucrările de construcţie pe tronsonul de autostradă Cernavodă - Constanţa şi pe varianta ocolitoare Constanţa. Subiectul principal al discuţiilor l-a reprezintat analiza problemelor existente şi urgentarea procesului de expropriere pe segmentul Cernavodă - Constanţa şi varianta ocolitoare Constanţa.

Discuţiile între reprezentanţii CNADNR şi cei ai Prefecturii au avut loc în baza protocolului de colaborare semnat de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, cu cele 42 de prefecturi. Protocolul prevedea ca prefecturile să susţină demersurile MTI şi ale companiilor din subordine în vederea accelerării procedurilor de transfer şi expropriere pentru cauză de utilitate publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici