Directorul OMS Europa avertizează: S-ar putea înregistra 236.000 decese COVID-19 în Europa până pe 1 decembrie

  • 33 de state membre raportează o creştere cu peste 10% a incidenţei cazurilor la 14 zile.
  • Această răspândire puternică este profund îngrijorătoare, spune directorul OMS Europa, Hans Kluge.
  • O proiecţie „fiabilă” arată 236.000 decese în Europa până pe 1 decembrie.
387 afișări
Imaginea articolului Directorul OMS Europa avertizează: S-ar putea înregistra 236.000 decese COVID-19 în Europa până pe 1 decembrie

Directorul OMS Europa avertizează: S-ar putea înregistra 236.000 decese COVID-19 în Europa până pe 1 decembrie

Sunt 64 milioane de cazuri confirmate şi 1,3 milioane de decese, declară Hans Kluge.

33 de state membre raportează o creştere cu peste 10% a incidenţei cazurilor la 14 zile, iar răspândirea puternică este profund îngrijorătoare.

Mai multe ţări se confruntă deja cu presiune mare asupra spitalelor, dar şi cu mai multe decese.

„Săptămâna trecută a existat o creştere de 11% a numărului de decese în Europa, cu o proiecţie fiabilă care anunţă 236.000 de decese în Europa până pe 1 decembrie”, spune directorul OMS Europa.

Trei factori explică această creştere. Prima este varianta Delta mai contagioasă, raportată acum în 50 de ţări din regiune. Al doilea factor este relaxarea restricţiilor, iar al treilea este creşterea sezonieră a călătoriilor.

„Trebuie să fim fermi în menţinerea mai multor niveluri de protecţie, inclusiv vaccinarea şi măştile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societăţii şi stabilizarea economiei. (...) În aproximativ 8 luni, au fost administrate aproape 850 de milioane de doze, aproape jumătate din persoanele din Europa fiind complet vaccinate. Aceasta este o realizare remarcabilă! Cu toate acestea, în ultimele 6 săptămâni, absorbţia vaccinării a încetinit, influenţată de lipsa accesului la vaccinuri în unele ţări şi de lipsa acceptării vaccinurilor în altele. În prezent, doar 6% din persoanele din ţările cu venituri mici şi medii din regiunea noastră au finalizat o serie completă de vaccinări”, adaugă Kluge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici