Discuţii despre bugetul pe 2024: PNL promite profesorilor salarii mai mari cu peste 50% în august

  • PNL a decis, în şedinţă, că majorarea salariilor profesorilor va ajunge la peste 50 la sută în august 2024.
  • Şi bugetul pentru dezvoltare va avea o majorare de aproximativ 60%, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.
531 afișări
Imaginea articolului Discuţii despre bugetul pe 2024: PNL promite profesorilor salarii mai mari cu peste 50% în august

Marţi seara, la sediul PNL a avut loc o discuţie pe marginea bugetului pentru 2024.

La întâlnire au participat preşedintele Nicolae Ciucă, ministrul finanţelor Marcel Boloş, ministrul Educaţiei Ligia Deca şi grupul fiscal al partidului.

În urma discuţiei, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Educaţiei şi ministrul de Finanţe au decis să susţină pentru 2024 o creştere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta s-ar adăuga la majorarea de 30 la sută promisă şi îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.

Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educaţiei va fi una record per ansamblu.

PNL arată că va fi o creştere istorică de 57 la sută, susţin sursele citate. Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiţii în creşterea calităţii Educaţiei, salarizare, burse şi masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

Şi bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloş este unul cu o majorare spectaculoasă, de aproximativ 60 la sută, potrivit surselor citate.

De asemenea, şi Ministerul Transporturlor şi Ministerul Mediului vor primi fonduri importante pentru modernizarea României, conform deciziilor cu care PNL va merge la discuţiile finale cu partenerul de guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici