Discuţii pentru fluidizarea tranzitului la frontiera româno-ungară

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó, i-a dat asigurări şefului Diplomaţiei de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, că autorităţile ungare permit intrarea în Ungaria a persoanelor fără paşaport biometric şi că se caută soluţii pentru fluidizarea traficului refugiaţilor din Ucraina.

329 afișări
Imaginea articolului Discuţii pentru fluidizarea tranzitului la frontiera româno-ungară

„În contextul informaţiilor recente privind timpii lungi de aşteptare şi crearea de cozi la graniţa dintre România şi Ungaria, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut în această dimineaţă, 9 martie, două discuţii telefonice cu omologul ungar Péter Szijjártó, în continuarea discuţiei telefonice de săptămâna trecuta dintre cei doi oficiali. Ministrul Bogdan Aurescu i-a semnalat omologului său situaţia menţionată şi a adresat, încă o dată, autorităţilor ungare, solicitarea ca, în contextul crizei umanitare din Ucraina, să fie luată în considerare urgentarea procedurilor de control al cetăţenilor ucraineni care se prezintă la frontiera ungaro-română şi care nu sunt în posesia unui paşaport biometric şi de a introduce noi măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare în frontieră, de exemplu prin suplimentarea cu personal specializat a punctelor de frontieră cu România, respectiv pentru utilizarea tuturor benzilor de acces spre punctul de trecere a frontierei, acolo unde este aplicabilă o astfel de măsură (de ex., la punctul de trecere a frontierei Nădlac II)”; transmite MAE.

Potrivit sursei citate, au fost indicate punctele de trecere a frontierei cu timpii de aşteptare cei mai lungi, respectiv Petea, Borş, Nădlac II, Urziceni şi Borş II.

„Demersul şefului diplomaţiei române vine în continuarea demersurilor diplomatice făcute de MAE încă de marţi seară, 8 martie, prin adresarea în scris a acestor solicitări, atât prin Ambasada României la Budapesta, cât şi direct Ambasadei Ungariei la Bucureşti. Ministrul Péter Szijjártó a reconfirmat, cu acest prilej, omologului român faptul că măsurile stabilite în cadrul conversaţiei anterioare rămân valabile, anume că autorităţile ungare permit intrarea pe teritoriul Ungariei a persoanelor fără paşaport biometric şi că, în coordonare cu autorităţile competente, vor fi demarate demersurile pentru a identifica în cel mai scurt timp măsurile care se impun pentru a fluidiza procedura şi a facilita tranzitul mai rapid peste frontieră”, se arată în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici