Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere nu afectează internările programate

Extinderea sistemului de dispecerat pentru centralizarea paturilor libere din spitale la nivelul tuturor judeţelor nu va afecta internarea bolnavilor care au programare, ci va eficientiza gestionarea locurilor din unităţile sanitare, a declarat, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.

60 afișări
Imaginea articolului Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere nu afectează internările programate

Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere nu afectează internările programate (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Acest sistem, creat în 2009, în Capitală, urmăreşte înţelegerea de către medic a modului în care trebuie să gestioneze paturile din spital, a adăugat, vineri, Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a arătat că există secţii despre care unii medici ar putea spune că ar fi foarte ocupate.

"Dacă, spre exemplu, facem o analiză şi vedem că de fapt ele sunt ocupate «artificial», sau «nejustificat», acolo vom avea o problemă. Aşa cum a spus şi ministrul Sănătăţii, activitatea în spital trebuie să fie flexibilă, iar dacă sunt secţii foarte aglomerate într-un interval de timp, atunci bolnavii ar putea fi internaţi în departamentele mai libere", a spus Raed Arafat.

Medicul Bogdan Popescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, să sistemul de dispecerat pentru centralizarea paturor libere este bun şi poate să ajute foarte mult Salvarea care trebuie să trasporte un bolnav.

"Sigur că la noi, la neurologie, paturile sunt mereu ocupate, aşa că nu prea avem ce raporta dimineaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul neurolog, Bogdan Popescu.

De asemenea, Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Colentina, unitate cuprinsă în acest sistem şi care nu este clinică de urgenţă, a spus că evidenţa paturilor libere este benefică pentru Ambulanţă.

"Faptul că UPU (unităţi de primiri urgenţe - n.r.) ştie ce paturi sunt libere în spital nu cred că poate deranja pe cineva. Apoi, vă daţi seama că Salvarea ştie exact unde poate duce un bolnav ca să nu se plimbe cu el prin oraş", a opinat, vineri, Andreescu.

Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale, sistem prin care ambulanţele vor fi dirijate direct către cele care dispun de spaţii libere pentru internarea bolnavilor, va fi extins la nivel naţional şi va funcţiona în total în 112 unităţi sanitare în toate judeţele, din care 16 în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici